Aktuelno

Porezna uprava FBiH: Započnite 2020. godinu bez poreznih obaveza
24 Dec 2019Porezna uprava Federacije BiH podsjeća porezne obveznike da je do kraja poslovne 2019. godine ostalo još pet radnih dana tokom kojih trebaju podnijeti nepodnesene porezne prijave i izmiriti svoje obaveze, te 2020. godinu započeti bez starih poreznih obaveza.
 
Podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni i to za neplaćanje poreza na dobit ili za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjem nivou 14,6 posto.
 
Cilj Porezne uprave Federacije BiH nije sankcionisanje i kažnjavanje poreznih obveznika, već da svaki porezni obveznik ispunjava zakonom propisane obaveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i da za svaku uslugu izda račun.
 
Pozivamo i molimo porezne obveznike da svoje obaveze izvršavaju blagovremeno i da posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.
 
Blagovremenim isplatom plaća i plaćanjem poreznih obaveza dobivate zadovoljnog i produktivnog radnika koji može da ostvari svoja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a zadovoljni radnik daje najbolje rezultate.
 
Porezna uprava Federacije BiH želi biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima i drugim propisima.
 
Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obaveze i poziva i ostale porezne obveznike da to blagovremeno čine, saopćeno je iz ove uprave uz želje za sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu.
 
 
 
Utorak,
29. septembar 2020.
VIŠE