Aktuelno

Ministar Bukvarević odao počast heroju
25 Oct 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao obilježavanju godišnjice pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Nesiba Malkića, te položio cvijeće i odao počast na mjestu pogibije, ispred spred spomen-obilježja na Nišićima kod Olova.
 
Obraćajući se prisutnima, ministar Bukvarević je evocirao uspomene na ratne godine ali i na hrabrost Nesiba Malkića i njegovih saboraca. Podsjetio je da je za sve branioce opstanak države u svakom trenutku bio ispred njihovog života, zato što se nakon više od 400 godina pojavila generacija koja je prvi put branila svoju državu, identitet, ognjišta, komšije i sve građane kojima je domovina bila u srcu i koji su Bosnu i Hercegovinu osjećali svojom jedinom domovinom.
 
Cvijeće je položeno i na centralnom spomen-obilježju i pored biste heroja Nesiba Malkića u Živinicama, a u Velikoj sali BKC-a u ovom gradu održana je i akademija "U spomen našim herojima", saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Petak,
18. septembar 2020.
VIŠE