Aktuelno

Uspješna organizacija bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“
24 Oct 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević primio je danas delegaciju Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ iz Sarajeva i članove Organizacionog odbora 17. memorijalnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan”.

Ovaj tradicionalni turnir organizira se u znak sjećanja na generala Armije RBiH Mustafu Hajrulahovića Talijana, ratnog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države BiH. Predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira bio je ministar Bukvarević.

- Kroz realizaciju ovog turnira osvijetlili smo djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana u odbrani svih građana i države BiH. On je jedan od istinskih heroja odbrane BiH i naša trajna zadaća je da obilježavamo značajne datume i značajne ličnosti među koje spada naš Talijan. Posebno mi je drago što je sve proteklo bez problema i prema očekivanjima - rekao je ministar Bukvarević.

Ministru Bukvareviću gosti su uručili prikladan poklon u znak zahvalnosti za podršku u organizaciji ovog turnira i uputili izraze zahvalnosti i svim institucijama i pojedincima koji su podržali njegovu organizaciju.

Danas je pokrenuta inicijativa za održavanje sastanka sa Koordinacijom boračkih udruženja i organizacija Kantona Sarajevo s ministrom za boračka pitanja u Vladi KS kako bi ovaj turnir bio uvršten u obilježavanje godišnjice formiranja Prvog korpusa i njegovo finansiranje uvršteno u Budžet Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Petak,
18. septembar 2020.
VIŠE