Aktuelno

Ministrica Dujmović s najboljim bh. atletičarem Amelom Tukom
16 Oct 2019
Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primila je danas najboljeg bh. atletičara i  osvajača srebrne medalje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi Amela Tuku.
 
Ministrica je Tuki, uime Federalnog ministarstva, i u svoje osobno, čestitala na izvanrednom uspjehu koji mu je osigurao titulu trenutačno najuspješnijeg sportaša u BiH, te mu poželjela uspješan nastavak karijere. Istakla je kako je Amel Tuka, svojim rezultatima, na najbolji način promovirao našu zemlju koja ima mnoštvo talentiranih mladih sportaša.
 
-Na nama je, u skladu s mogućnostima, da podržimo ne samo uspješne sportaše već i razvoj sporta općenito kao način zdravog odrastanja i razvoja mladih. Naš najbolji atletičar pokazao nam je da je, uz puno truda i rada, moguće ostvariti sve snove i svrstati se među najbolje u svijetu - kazala je ovom prilikom ministrica Dujmović. 
 
Tuka je zahvalio ministrici Dujmović na prijamu i čestitkama i naglasio kako mu je želja nastaviti sportsku karijeru kojom je već dosad ispisao najljepše stranice bh. sporta, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta. 
 
Subota,
04. juli 2020.
VIŠE