Aktuelno

Bukvarević: Sjećajući se najboljih sinova, čuvamo cjelovitu BiH
02 Aug 2018“Sjećajući se slavne prošlosti i naših najboljih sinova, čuvajmo i gradimo cjelovitu, slobodnu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu”, poručio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević koji je danas na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, kao predsjednik Organizacionog odbora, otvorio manifestaciju ''Odbrana BiH-Igman 2018''.
 
Istakao je da je cilj manifestacije očuvanje i njegovanje kulture sjećanja na šehide i poginule borce, ali i na sve branioce domovine, da bismo se sjećali simbola odbrane BiH.


 
- Naša nastojanja su da ova manifestacija svake godine bude masovnija i da u njoj učestvuju patriote iz svih krajeva BiH. Poruka je da smo mi veterani Armije RBiH i MUP-a RBiH u stroju onih koji se bore i čuvaju cjelovitu, slobodnu i demokratsku domovinu - kazao je Bukvarević.
 
Na mezarju Kovači danas je odata počast šehidima te prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću, a prvi dan manifestacije je nastavljen vjerskim programom na Kovačima, misom zadušnicom i parastosom za duše poginulih boraca Armije RBiH.
 
Srijeda,
22. septembar 2021.
VIŠE