Aktuelno

Bukvarević s demobilisanim borcima iz Zenice
21 Jul 2017Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je posjetio Zenicu i s demobilisanim borcima Zenice usaglasio dinamiku realizacije Sporazuma potpisanog 7. jula.
 
Sastanku, osim Bukvarevića, prisustvovao je i ministar za pitanja boraca Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković, gradonačelnik Zenice Faud Kasumović i predstavnici službe boračko-invalidske zaštite grada Zenice i ZDK.
 
Bukvarević je prihvatio zahtjev da predstavnici demobilisanih boraca u svakoj općini/gradu odrede svoja dva predstavnika koji će u saradnji sa službama boračko-invalidske zaštite pripremiti i analizirati spiskove boraca koji su u stanju potrebe.
 


Pozvao je sve predstavnike boraca i boračkih organizacija da do 15. augusta dostave svoje prijedloge kriterija za dodjelu sredstava iz Sporazuma.
 
Na sastanku je federalni ministar razjasnio da će s pozicije Transfera za socijalno-statusna pitanja, sredstva borcima koji ispunjavaju kriterije biti doznačavana u periodu dok im na drugi način ne bude riješeno  njihovo statusno pitanje.
 
Također, ministar Bukvarević je još jednom pozvao okupljene ispred zgrade Vlade FBiH da se uključe u pregovore i realizaciju ovog sporazuma.
 
Očekuje se da će slični sastanci biti u narednom periodu održani i u drugim općinama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
13. august 2020.
VIŠE