Aktuelno

Premijer Novalić razgovarao s direktoricom Van Gelder
19 Jul 2017


 
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s novoimenovanom direktoricom Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana Lindom Van Gelder i upoznao je o dobrim rezultatima Vladinog programa potpore zapošljavanju.
 
- Možda je najbitnije što je, prema podacima kojima raspolažemo, čak 64 posto ljudi zaposlenih na ovaj način ostalo u radnom odnosu i dvije godine nakon pokretanja programa - kazao je Novalić.
 
Stoga je, zajednički je ocijenjeno, iznimno važno osigurati sredstva za nastavak podrške zapošljavanju, u čemu Svjetska banka može pružiti pomoć. Veoma je bitno da novi program bude operativan u prva tri mjeseca slijedeće godine, to jest u periodu kada i inače, za razliku od drugih razdoblja, dolazi do stagnacije poslovnih aktivnosti.


 
Kako je danas istaknuto, rast gospodarstva i broja legalno zaposlenih ujedno je i najsigurniji put ka pravednijoj socijalnoj situaciji.
 
Premijer Novalić je ukazao i na potrebu izrade socijalne karte koja bi obuhvatila ne samo prihode, već i cjelokupno imovinsko stanje svakog građanina. To bi značilo da bi, za ostvarenje prava iz sfere socijalne skrbi, trebalo uvesti i primjenjivati imovinski, a ne prihodovni cenzus.
 
Četvrtak,
13. august 2020.
VIŠE