Warning: include(/home/fbihvlad/public_html/Connections/fbih_conn_v2.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/fbihvlad/public_html/public/bosanski/preporuka26.php on line 7

Warning: include(/home/fbihvlad/public_html/Connections/fbih_conn_v2.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/fbihvlad/public_html/public/bosanski/preporuka26.php on line 7

Warning: include(): Failed opening '/home/fbihvlad/public_html/Connections/fbih_conn_v2.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/fbihvlad/public_html/public/bosanski/preporuka26.php on line 7
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 02.12.2021. godine

Vlada Federacije BiH je na 293. sjednici odr┼żanoj 02.12.2021. godine usvojila naredbe i preporuke Kriznog ┼ítaba Federalnog ministarstva zdravstva ─Źija primjena po─Źinje 02.12.2021. godine i traje 14 dana. Vlada Federacije BiH donijela je sljede─çe zaklju─Źke:

1. Usvaja se Informacija o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 29.11.2021. godine s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

2. Preporu─Źuje se vladama kantona da u skladu sa epidemiolo┼íkom situacijom u kantonima uvode VTP pravilo, te u skladu s tim stavlja se van snage dio va┼że─çih naredbi koji se odnosi na uvo─Ĺenje ovog pravila u odre─Ĺene ustanove od 20. decembra u FBiH.

3. Usvajaju se Naredbe Kriznog sto┼żera Federalnog ministarstva zdravstva koje su sastavni dio ovih zaklju─Źaka (Privitak 1.).

4. Usvajaju se Preporuke Kriznog sto┼żera Federalnog ministarstva zdravstva koje su sastavni dio ovih zaklju─Źaka (Privitak 2.).

5. Nareduje se vladama kantona, odnosno kriznim ┼ítabovima kantonalnih ministarstava zdravstva uvo─Ĺenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiolo┼íke situacije u kantonu, odnosno op─çini, uz redovito izvje┼ítavanje Kriznog ┼ítaba Federalnog ministarstva zdravstva.

6. Naredbe i Preporuke Kriznog ┼ítaba Federalnog ministarstva zdravstva donose se s rokom va┼żenja od 14 dana ra─Źunaju─çi od dana, 02.12.2021. godine, koji se utvrduje kao dan po─Źetka primjene ovih naredbi i preporuka.

7. Prije isteka roka iz ta─Źke 5. ovih zaklju─Źaka, zadu┼żuje se Krizni ┼ítab Federalnog ministarstva zdravstva da sagleda kompletnu epidemiolo┼íku situaciju COVID-19 u Federaciji BiH i sa─Źini procjenu rizika, a radi razmatranja mogu─çnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka utvr─Ĺenih ovim Zaklju─Źkom, te prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine dostavi prijedlog novih naredbi i preporuka.

8. Zadu┼żuje se Krizni ┼ítab Federalnog ministarstva zdravstva da ove zaklju─Źke s prilozima dostavi prema kriznim ┼ítabovima kantonalnih ministarstava zdravstva, kantonalnim ministarstvima zdravstva, zdravstvenim ustanovama s podru─Źja kantona putem kriznih ┼ítabova kantonalnih ministarstava zdravstva, klini─Źkim centrima u Federaciji BiH, op─çim, kantonalnim i specijalnim bolnicama putem kriznih ┼ítabova kantonalnih ministarstava

zdravstva, Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove i Upravama policija MUP-a kantona.

9. U skladu sa Zaklju─Źkom V. broj 21/2021 od 08.01.2021. godine pod ta─Źkom 4., Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ─çe obavijestiti Parlament Federacije Bosne i Hercegovine o epidemiolo┼íkoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine i mjerama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koje su donesene u cilju za┼ítite zdravlja gra─Ĺana i smanjenja rizika za ┼íirenje virusa, na 293. sjednici odr┼żanoj dana, 02.12.2021. godine.

10. Ovi zaklju─Źci stupaju na snagu danom dono┼íenja i objavit ─çe se u "Slu┼żbenim novinama Federacije BiH.

Prilog 1.
Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Prilog 2.
Preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.