Na osnovu čl. 31. i 35. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu (¨Službene novine Federacije BiH¨, broj 17/04), na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine d o n o s i

 

ODLUKU

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA

SA KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA

«TRANSFER ZA POŠUMLJAVANJE» , UTVRĐENIH

BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

ZA 2004. GODINU

 

 

I

 

Usvaja se Program utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava ¨Transfer za pošumljavanje¨, utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2004 godinu u iznosu od 1.300.000,00 KM (u daljem tekstu: Program).

 

II

 

  Program iz tačke I ove odluke sastavni je dio ove odluke.

 

III

 

  Sredstva iz tačke I ove odluke isplatit će se na teret Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine, razdjel 24. sa pozicije ¨Transfer za pošumljavanje¨ (¨Službene novine Federacije BiH¨, broj 17/04).

  Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u daljem tekstu: Federalno ministarstvo) će Programom raspoređena sredstva doznačiti njihovim korisnicima, koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2004. godinu, a o utrošku sredstava će izvještavati Federalno ministarstvo.

  

 

IV

 

  Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo i Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

O utrošenim sredstvima iz tačke I ove odluke Federalno ministarstvo će podnositi tromjesečno izvještaj Federalnom ministarstvu finansija-Federalnom ministarstvu financija.

 

 

VI

 

  Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ¨Službenim novinama Federacije BiH”.

 

 

 

 

V. broj 242/04

27. maja 2004. godine

Sarajevo

 

P r e m i j e r

 

dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II KRITERIJI ZA DODJELU SREDSTAVA

 

a) Sredstva za pošumljavanje (1.000.000,00 KM)

•  Kvalitet i stanje državnih šuma na području kantona Federacije Bosne i Hercegovine;

•  Štete od požara u 2003. godini na području kantona Federacije Bosne i Hercegovine;

•  Neobrasle površine sposobne za pošumljavanje na području kantona Federacije Bosne i Hercegovine;

•  Ekonomsko stanje u kantonima;

•  Dostavljeni projekti pošumljavanja u kantonima Federacije Bosne i Hercegovine sa potpunom specifikacijom svih troškova;

•  Preporuka kantonalnog ministarstva.

 

b) Sredstva za projekte po preuzetim obavezama i projekata koji su od vitalnog interesa za šumarstvo Federacije BiH (300.000,00 KM)

 

 

III SVRHA PROGRAMA

 

Svrha programa je povećanje površina pod šumom na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine i unaprjeđenje stanja u oblasti šumarstva.

 

(vidi tabelu)