Na osnovu člana 19. stav 2. i člana 3. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br, 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 140. sjednici, održanoj 20.11.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRIJENOSU PRAVA KORIŠTENJA RADARA
NABAVLJENIH U OKVIRU REALIZACIJE PROGRAMA
"STRATEGIJA DRUMSKOG SAOBRAĆAJA 2008-2013" I
BICIKALA NABAVLJENIH U OKVIRU REALIZACIJE
EDUKATIVNOG PROJEKTA "RAD POLICIJE U
ZAJEDNICI" KRAJNJIM KORISNICIMA

 

I

 

Odobrava se prijenos prava korištenja radara nabavljenih u okviru realizacije programa "Strategija drumskog saobraćaja 2008-2013", na trajno korištenje, sa Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova na krajnje korisnike - kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, kojima su dodijeljeni bez naknade, radi evidentiranja u knjigovodstvenu evidenciju.
Odobrava se prijenos prava korištenja bicikala nabavljenih u okviru realizacije edukativnog projekta "Rad policije u zajednici", na trajno korištenje, sa Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova - Federalnog ministarstva unutarnjih poslova na krajnje korisnike - kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova i Policiju Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, kojima su
dodijeljeni bez naknade, radi evidentiranja u knjigovodstvenu evidenciju.
Lista krajnjih korisnika i dodijeljenih (isporučenih) radara i bicikala iz st. 1. i 2. ove tačke, s iskazanim finansijskim vrijednostima, nalazi se u prilogu ove odluke i čini njen sastavni dio.

 

II

 

Krajnji korisnici iz tačke I ove odluke radare i bicikle će uknjižiti u svoju knjigovodstvenu evidenciju, kao stalno sredstvo, saglasno propisima iz ove oblasti, te preuzeti odgovornost za njihovo daljnje upravljanje i održavanje, u skladu sa namjenom radi koje su nabavljeni, kao i svim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini, u pogledu njihovog evidentiranja, čuvanja i odgovornosti.

 

III

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova - Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i institucije iz tačke I ove odluke (krajnji korisnici), svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2067/2014
20. novembra 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.