Na temelju članka 24. točka 1) Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća ("Službene novine Federacije BiH", br. 39/03, 22/06 i 43/10), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 139. sjednici, održanoj 13.11.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O PROCJENI UGROŽENOSTI FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE OD PRIRODNIH I DRUGIH
NEPOGODA

 

I

 

Ovom odlukom donosi se Procjena ugroženosti Federacije Bosne i Hercegovine od prirodnih i drugih nepogoda (u daljem tekstu: Procjena ugroženosti).

 

II

 

Procjena ugroženosti nalazi se u privitku ove odluke i čini njen sastavni dio.

 

III

 

Zadužuje se Federalna uprava civilne zaštite da primjerak Procjene ugroženosti dostavi svim federalnim ministarstvima, federalnim upravama i federalnim upravnim organizacijama, radi obavljanja zadataka koji su Procjenom ugroženosti utvrđeni za ta tijela, kao i svim vladama kantona, načelnicima općina i gradonačelnicima, radi usklađivanja svih pitanja važnih za organiziranje, funkcioniranje i razvoj sustava zaštite i spašavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Kantoni, općine i gradovi dužni su svoje procjene ugroženosti uskladiti sa Procjenom ugroženosti iz točke II ove odluke, u pitanjima od zajedničkog interesa.
Usklađivanje iz stavka 1. ove točke, ostvaruje se u suradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite.

 

V

 

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o procjeni ugroženosti Federacije Bosne i Hercegovine od prirodnih i drugih nepogoda ("Službene novine Federacije BiH", broj 41/05).

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2003/2014
13. studenoga 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.