Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), na prijedlog Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 129. sjednici, održanoj 28.08.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O IZDVAJANJU JAVNIH SREDSTAVA PO OSNOVU
NAKNADE ZA KORIŠTENJE SLUŽBENIH STANOVA
ZA PRIVREMENI SMJEŠTAJ NA POSEBAN
NAMJENSKI TRANSAKCIJSKI RAČUN U OKVIRU
JEDINSTVENOG RAČUNA RIZNICE FEDERACIJE
BOSNE l HERCEGOVINE

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje suglasnost Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine o izdvajanju sredstava po osnovu naknade za korištenje službenih stanova za privremeni smještaj na poseban namjenski transakcijski račun u okviru Jedinstvenog računa Riznice Federacije Bosne i Hercegovine, za investicione i tekuće održavanje 66 službenih stanova.

 

II

 

Ostvarena novčana sredstva od naknade za korištenje službenih stanova za privremeni smještaj, koji koriste članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nosioci funkcija Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, dužnosnici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i dužnosnici ostalih državnih i federalnih organa i tijela, sukladno Uredbi o kriterijima i načinu davanja na korištenje službenog stana za privremeni smještaj ("Službene novine Federacije BiH", broj 10/07), uplaćivat će se na depozitni račun proračuna Federacije Bosne i Hercegovine - poseban namjenski transakcijski račun u okviru Jedinstvenog računa Riznice Federacije Bosne i Hercegovine, sa vrstom prihoda 721129 - "Prihodi od iznajmljivanja ostale materijalne imovine", ekonomski kod 1202 - Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine se zadužuje za namjensko korištenje sredstava iz točke I ove odluke.

 

IV

 

Za provođenje ove odluke zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministartvo financija, svatko   u okviru svoje nadležnosti.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1589/2014
28. kolovoza 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.