Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 129. sjednici, održanoj 28.08.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O ZAKUPU POSLOVNOG PROSTORA U SARAJEVU ZA
SMJEŠTAJ KABINETA PREDSJEDNIKA FEDERACIJE
BOSNE I HERCEGOVINE, KABINETA DVA
POTPREDSJEDNIKA FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE l FEDERALNOG
PRAVOBRANILAŠTVA - FEDERALNOG
PRAVOBRANITELJSTVA

 

I

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da sa Privrednom bankom Sarajevo d.d. Sarajevo zaključi ugovor o zakupu poslovnog prostora u zgradi u ulici Alipašina broj 6, Sarajevo, ukupne površine l.230,34 m2 i to na trećem spratu površine 657,69 m2 za smještaj Kabineta Predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i kabineta dva Potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i na četvrtom spratu površine 572,65 m2 za smještaj Federalnog pravobranilaštva - Federalnog pravobraniteljstva i parking prostor sa tri parking mjesta na parkingu u dvorištu zgrade, po cijeni od 18,00 KM/m2 sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost, za period od 10 godina, koji teče od 01.12.2014. godine do 30.11.2024. godine.

 

II

 

Po iseljenju Kabineta Predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i kabineta dva Potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine iz poslovnog prostora koje trenutno koriste na prvom spratu zgrade Predsjedništva BiH, ulica Maršala Tita 16, navedeni prostor se predaje Službi za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine.

 

III

 

Po iseljenju Federalnog pravobranilaštva - Federalnog pravobraniteljstva iz poslovnog prostora koji trenutno koristi na petom spratu zgrade u ulici Valtera Perića broj 15, Sarajevo, navedeni prostor se daje na korištenje Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

IV

 

Sredstva potrebna za realizaciju zakupa iz tačke I ove odluke za decembar 2014. godine su obezbijeđena u Budžetu Službe za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.
Sredstva potrebna za izmirenje obaveza zakupa za 2015. godinu potrebno je planirati i osigurati u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2015, godinu - razdjel 12, glava 2012 -Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, ekonomski kod 613600 - Unajmljivanje imovine i opreme.

 

V

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo finansija/Federalno ministarstvo financija, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1569/2014
28. augusta 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.