Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 35/05), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 324. sjednici, održanoj 10.07.2014. godine, donijela je

 

O D L U K U

O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
POSLOVNOG PROSTORA U SARAJEVU, U ULICI
ODOBAŠINA BROJ 451 POSLOVNOG PROSTORA U
ULICI ISMETA MUJEZINOVIĆA BROJ 32. TEHNIČKOM REMONTNOM ZAVODU HADŽICI Đ.D.

 

I

 

Poslovni prostor u Sarajevu, ulica Odobašina broj 45, površine 185,37 m2 koji se nalazi u zgradi izgrađenoj na k.č. 1517 K.O. Sarajevo LIV, i poslovni prostor u Sarajevu, ulica Ismeta Mujezinovića broj 32, površine l 83,90 m2 koji se nalazi u zgradi izgrađenoj na k.č. 1205 K.O. Sarajevo CXXXVI, daju'se na privremeno korištenje, na period od pet godina Tehničkom remontnom zavodu Hadžići d.d., bez naknade.

 

II

 

Zadužuje se Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine da zapisnički izvrši predaju poslovnih prostora iz tačke I ove odluke Tehničkom remontnom zavodu Hadžići d.d. i sačini ugovor kojim će se urediti pitanje naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i drugih obaveza nastalih korištenjem poslovnih prostora).

 

III

 

Sredstva koja korisnik, Tehnički remontni zavod Hadžići d.d., uloži u adaptaciju navedenih poslovnih prostora, neće biti predmet priznavanja.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1393/2014
10. jula 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.