Na temelju čl. 35. i 38. Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu ("Službene novine Federacije BiH", br. 99/13, 31/14 i 45/14), na prijedlog federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 120. sjednici, održanoj 19.06.2014. godine, donijela je

 

O D L U K U

O IZMJENAMA l DOPUNAMA ODLUKE O USVAJANJU
PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA SA
KRITERIJIMA RASPODJELE SREDSTAVA
"TRANSFER POJEDINCIMA - POTPORA POVRATKU
IZBJEGLICA I PROGNANIH OSOBA SA PODRUČJA
POSAVINE RS" UTVRĐENIH PRORAČUNOM
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2014.
GODINU FEDERALNOM MINISTARSTVU
RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA

 

I

 

U Odluci o usvajanju Programa utroška sredstava sa Jtriterijima raspodjele sredstava "Transfer pojedincima - potpora povratku izbjeglica i prognanih osoba sa područja Posavine RS" utvrđenih Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica ("Službene novine Federacije BiH", broj 10/14), u točki I Program raspodjele sredstava "Transfer pojedincima - potpora povratku izbjeglica i prognanih osoba sa područja Posavine RS", u tabelarnom prikazu, naziv Programa pod rednim brojem 2., mijenja se i glasi: "Projekti sanacije šteta od poplava".
U Kriterijima za raspodjelu sredstava "Transfer pojedincima - potpora povratku izbjeglica i prognanih osoba sa područja Posavine RS", u dijelu B), toč. 5. i 6. brišu se.
Iza dijela B), točka 4. dodaje se novi dio C) koji glasi:
"C)   Kriteriji i način izbora korisnika pomoći za "Projekte sanacije šteta od poplava"
Kriteriji i način izbora korisnika potpore u odnosu na Program 2. "Projekti sanacije šteta od poplava" će se vršiti sukladno Procedurama sanacije šteta od poplava u povratničkim naseljima na području Bosne i Hercegovine, broj: 01-36-1037-1/14 od 30.05.2014. godine."
U dijelu "Svrha programa", u drugom retku, iza riječi "godinu", briše se zarez i dodaju riječi: "i Izmjene i dopune Plana povratka, obnove, gradnje i razvoja održivog povratka za 2014. godinu."

 

II

 

U točki II, na kraju teksta briše se točka i dodaju se riječi: "i Izmjenom i dopunom Plana povratka, obnove, gradnje i razvoja održivog povratka za 2014. godinu."

 

III

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1163/2014
19. lipnja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.