Na temelju članka 36. stavak 2. Zakona o udrugama i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 119. sjednici, održanoj 12.06.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI BALKAN AMERICAN WELLNESS
ALLIANCE - SAD, ZA OSNIVANJE PREDSTAVNIŠTVA
U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Daje se suglasnost stranoj nevladinoj organizaciji BALKAN AMERICAN \VELLNESS ALLIANCE, SAD, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Sarajevu, ul. Romana Petrovića broj 2.

 

II

 

Osnivač predstavništva ie strana nevladina organizacija BALKAN AMERICAN WELLNESS ALLIANCE, sa sjedištem na adresi 124 Victoria Ln.E. Hendersonville, TN 37075, SAD.

 

III

 

Predstavništvo se osniva isključivo u humanitarne svrhe. Takve svrhe podrazumijevaju sljedeće: zalaganje za poboljšanje zdravlja ljudi na Balkanu kroz sportske programe, ishranu, savjetovanje poticanje zdravih aktivnosti, pružanje financijske potpore postojećim humanitarnim organizacijama, pružanje potpore osobama koje se oporavljaju od ovisnosti i koje boluju od neizlječivih bolesti, zalaganje za ostvarivanje programa razmjene liječnika i druge djelatnosti koje podržavaju i pomažu uređenje u oblastima za koje se zalaže Predstavništvo.
Prikupljanje sredstava potrebitih za obavljanje misije Predstavništva.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1116/2014
12. lipnja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Niksić, v. r.