Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 118. sjednici održanoj 05.06.2014. godine, donijela je

 

O D L U K U

O PROVEDBI REVIZIJE SLUŽBENIH KONTROLA
SUBJEKATA U POSLOVANJU SA MLIJEKOM I
PROIZVODIMA OD MLIJEKA NAMIJENJENIH ZA
IZVOZ U ZEMLJE EUROPSKE UNIJE

 

I

 

Ovom odlukom se određuju organi za pripremu plana službenih kontrola i provedbe revizije službenih kontrola koju vrše kantonalni veterinarski inspektori kod subjekata u poslovanju sa mlijekom i proizvodima od mlijeka namijenjenih za izvoz u zemlje Europske unije.

 

II

 

Plan službenih kontrola iz točke I ove odluke zajednički donose Federalna uprava za inspekcijske poslove (u daljem tekstu: Federalna uprava) i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

III

 

Reviziju službenih kontrola po planu iz točke II ove odluke će provoditi Federalna uprava putem Inspektorata veterinarske inspekcije sukladno Protokolu o uspostavi komandnog lanca kojim se zadovoljavaju uvjeti za izvoz mlijeka i produkata od mlijeka porijeklom iz Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, sukladno članku 4. Uredbe 605/2010, potpisanim između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Her­cegovine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Federalnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, dana 17.06.2013. godine.

 

IV

 

Federalna uprava će o provedenoj reviziji službenih kontrola izvješćivati Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 1050/2014
05. lipnja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.