Na osnovu člana !9. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i čl. 15. i 21. Zakona o cestama Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH"', br. 12/10,1.6/10-isp. i 66/13-isp,), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 94. sjednici, održanoj 09.01.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU PRETHODNE SAGLASNOSTI ZA
IZDAVANJE GARANCIJE FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA KREDITNO ZADUŽENJE JP
AUTOCESTE FBiH D.O.O. MOSTAR

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje saglasnost za pokretanje procedure kreditnog zaduženja kod komercijalnih banaka Javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za sufinansiranje infrastrukturnog projekta - Izgradnja Koridora Vc, u ukupnom iznosu od 150 miliona KM.

 

II

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu saglasnost za izdavanje garancije Federacije Bosne i Hercego­vine za kreditno zaduženje Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.
U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar će provesti proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača. Nakon odabira najpovoljnije finansijske institucije za kreditno zaduženje iz tačke I ove odluke, utvrdit će se uslovi pod kojima se ista izdaje.

 

III

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

 

IV

 

Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu osigurana su sredstva za pokriće garancija po osnovu troškova kamata po komercijalnom zaduženju iz tačke 1. ove odluke.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 28/2014
09. januara 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.