Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BIH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) a u vezi sa članom 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 12/03, 34/03 i 65/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 116. sjednici, održanoj 23.05.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O RASPISIVANJU JAVNOG KONKURSA ZA IZBOR
ČLANOVA NADZORNOG ODBORA JAVNOG
PREDUZECA NACIONALNI PARK "UNA" DRUŠTVO
SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BIHAĆ

 

I

 

Raspisuje se javni konkurs za izbor članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" društvo sa ograničenom odgovornošću Bihać.
Nadzorni odbor Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" društvo sa ograničenom odgovornošću Bihać, ima tri člana.

 

II

 

Kandidat za člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" društvo sa ograničenom odgovornošću Bihać, mora ispunjavati opšte i posebne kriterije navedene u Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o utvrđivanju kriterija za izbor članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" društvo sa ograničenom odgovornošću Bihać, V broj 865/2014 ("Službene novine Federacije BiH", broj 37/14).

 

III

 

Članovi Nadzornog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park "Una" društvo sa ograničenom odgovornošću Bihać imenuju se na period od četiri godine.

 

IV

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine imenovat će Komisiju za provođenje izbora kandidata na prijedlog federalnog ministra okoliša i turizma, sa zadatkom da nakon zatvaranja javnog konkursa pregleda prijave prispjele na konkurs, sačini listu s užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za izbor, po potrebi prikupi dodatne informacije o kandidatima, obavi intervju s kandidatima i nakon toga, putem Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predloži Vladi Federacije Bosne i Hercegovine rang-listu s najboljim kandidatima.

 

V

 

Za provođenje ove odluke zadužuje se Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

 

VI

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 970/2014
23. maja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.