Na osnovu člana 36. stav 2. Zakona o udruženjima i fondacijama ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 114. sjednici održanoj 13.05.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI STRANOJ NEVLADINOJ
ORGANIZACIJI KATAR ALKHAIRIA - QATAR
CHARITY ZA OSNIVANJE PREDSTAVNIŠTVA U
FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE

 

I

 

Daje se saglasnost stranoj nevladinoj organizaciji Katar Alkhairia - Qatar Charity, Katar, za osnivanje predstavništva u Federaciji Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu, ulica Stupskabroj llb.

 

II

 

Osnivač Predstavništva je strana nevladina organizacija Katar Alkhairia - Qatar Charity, sa sjedištem u Dohi na adresi: grad Doha u državi Katar, zona stari aerodrom, iza kružnog toka Mol, P.P. 1224.

 

III

 

Predstavništvo se osniva u cilju novčane podrške i pomoći siročadi bez jednog (oca) ili oba roditelja. Podrške i pomoći osobama u stanju socijalne potrebe - sezonskih projekata u vidu ramazanskih paketa, podjele kurbanskog mesa i drugo. Podrške i pomoći povratnicima, raseljenim osobama i izbjeglicama u vidu sanacije i izgradnje stambenih i privrednih objekata. U oblasti održivog povratka u vidu donacija poljoprivredne mehanizacije, plastenika, krupne i sitne stoke, pčelinjih društava, sjemena i đubriva za proljetnu i jesenju sjetvu, alata za male zanatske radionice i drugo, dajući doprinos ekonomskom jačanju i održivosti povratka navedene populacije. Podrške i pomoći obrazovnim, zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Podrške i pomoći u sanaciji i izgradnji infrastrukture. Podrške i pomoći u sanaciji i izgradnji vjerskih objekata.

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 887/2014
13. maja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.