Na temelju članka 19. stavak 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 94. sjednici, održanoj 09.01.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SUGLASNOSTI PRISTUPU ELEKTRO-
INSTALACIJAMA I OBJEKTIMA U POJASU
CESTOVNOG KORIDORA Vc

 

I

 

Ovom odlukom daje se suglasnost javnim poduzećima "Elektroprivreda BiH" d.d. Sarajevo i "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar za trajan pristup do nekretnine i na nekretnini na kojoj se nalaze ili grade elektroenergetski objekti ili njihovi dijelovi, radi izvođenja radova na izgradnji, rekonstruiranju, održavanju, kontroli ispravnosti objekata, uređaja, postrojenja i opreme ili izvođenja drugih neophodnih radova uključujući i radove na otklanjanju kvarova i održavanju trase instalacija elektroenergetskih objekta, koji se nalaze u cestovnom pojasu Koridora Vc, uključujući izgrađene dijelove, dijelove koji su u fazi izgradnje i koji će biti u izgradnji na području Federacije Bosne i Hercegovine.

 

II

 

Obvezuje se Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar da navedenim subjektima omogući trajan pristup iz točke I ove odluke u cestovnom pojasu Koridora Vc.

 

III

 

Obvezuju se javna poduzeća "Elektroprivreda BiH" d,d. Sarajevo i "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar da pribave suglasnost Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar prije početka radova iz točke I ove odluke, te da se pridržavaju uvjeta koji će biti dati u izdatoj suglasnosti, uključujući i plaćanje naknade za korištenje cestovnog zemljišta ukoliko je ista predviđena Pravilnikom o uvjetima i visini naknade za korištenje cestovnog zemljišta zapružanje usluga i obavljanje pratećih djelatnosti s korisnicima uz autoceste i brze ceste ("Službene novine Federacije BiH", br. 81 /l 0).

 

IV

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 11/2014
09. siječnja 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.