Na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), a u vezi sa članom 9. stav 4. i članom 10. stav 3. Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 77/13), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 110. sjednici, održanoj 17.04.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA POKRETANJE
POSTUPKA JAVNE NABAVKE USLUGA, PUTEM
OTVORENOG POSTUPKA ZA IZBOR STRUČNOG
KONSULTANTA U POSTUPKU DODJELE UGOVORA O
KONCESIJI ZA ISTRAŽIVANJE I EKSPLOATACIJU
NAFTE I PLINA I TENDERSKU DOKUMENTACIJU

 

I

 

Ovom odlukom Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Vlada) daje saglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije (u daljem tekstu: Ministarstvo) kao ugovornom organu za pokretanje postupka javne nabavke usluga, putem otvorenog postupka za izbor pravnog lica kao stručnog konsultanta u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraži­vanje i eksploataciju nafte i plina i tendersku dokumentaciju.

 

II

 

Provođenje otvorenog postupka iz tačke 1. ove odluke za potrebe Ministarstva obavit će Komisija za pripremu dokumentacije za izbor pravnog lica kao stručnog konsultanta za potrebe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u postupku dodjele Ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina od strateškog interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine, imenovana Rješenjem V broj 77/2014 od 22,01.2014. godine, ("Službene novine Federacije BiH", broj 8/14).

 

III

 

Procijenjena vrijednost usluga stručnog konsultanta je do 800.000,00 KM, bez pripadajućeg poreza na dodanu vrijednost, a isplatit će se u skladu sa članom 10. st. 9) i 10) Zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 77/13).

 

IV

 

Obavještenje o otvorenom postupku iz tačke I ove odluke objavit će se u "Službenom glasniku BiH", internet stranici Vlade, internet stranici Ministarstva i printanim medijima sa međunarodnim opticajem.
Kratka obavijest o objavi obavještenja dat će se u tri tiražna dnevna lista na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Obavještenje će se objaviti na službenim jezicima Bosne i Hercegovine i engleskom jeziku.

 

V

 

Listu kvalificiranih ponuđača utvrdit će Komisija iz tačke II ove odluke na osnovu kriterija:
a) cijena čija je vrijednost 30% i
b) tehnički kriteriji Čija je vrijednost 70%.

 

VI

 

Odluku o odabiru stručnog konsultanta na prijedlog Komisije iz tačke II ove odluke donosi Vlada.

 

VII

 

Vlada ovlašćuje federalnog ministra energije, rudarstva i industrije da potpiše ugovor sa odabranim konsultantom.

 

VIII

 

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o davanju saglasnosti za tender dokumentaciju i pokre­tanje postupka za izbor pravnog lica kao stručnog konsultanta za potrebe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, u postupku dodjele Ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina od strateškog interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 19/14).

 

IX

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 664/2014
17. aprila 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.