Na osnovu čl. 37. i 38. Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 99/13), na prijedlog federalne ministrice okoliša i turizma, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 108. sjednici, održanoj 03.04.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O USVAJANJU PROGRAMA UTROŠKA SREDSTAVA
"TRANSFER ZA SANACIJU POČITELJA"
UTVRĐENOG BUDŽETOM FEDERACIJE BOSNE I
HERCEGOVINE ZA 2014. GODINU FEDERALNOM
MINISTARSTVU OKOLIŠA I TURIZMA

 

I

 

Usvaja se Program utroška sredstava utvrđenih na poziciji 614100 "Transfer za sanaciju Počitelja", razdjel 61. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu ("Službene novine Federacije BiH", broj 99/13).

 

II

 

Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu sredstva iz tačke I ove odluke utvrđena su u ukupnom iznosu 260.000,00 KM (slovima: dvijestotinešezdeset hiljadakonvertibiinihmaraka).

 

III

 

Sredstva iz tačke II ove odluke raspodjeljuju se na slijedeće aktivnosti:
A/ IZVOĐENJE RADOVA NA REVITALIZACIJI PAŠINE TABIJE - 245.000,00 KM - II FAZA
- Revitalizacija Pašine tabije - nastavak radova, Nabavka i postavljanje video nadzora s direktnom dojavom zaštitarima,
- Saniranje postojeće kaldrme od centralne zone Počitelja ka Donjoj mahali i to iz dva pravca od jugo-zapada i od sjevero-istoka i mjestimice sanirati kameni ogradni zid.
B/ NADZOR NAD IZVOĐENJEM RADOVA -15.000,00 KM

 

IV

 

Sredstva iz tačke I ove odluke implementirat će Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i drugim propisima.

 

V

 

O utrošenim sredstvima iz tačke II ove odluke, Federalno ministarstvo okoliša i turizma će tromjesečno izvještavati Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija u skladu sa Zakonom o budžetima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

VI

 

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 566/2014
03. aprila 2014. Godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.