Na osnovu člana 19. stav 2, Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 103. sjednici, održanoj 13.03.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O PRIVREMENOJ OBUSTAVI LIČNIH INVALIDNINA
ZA KORISNIKE PRAVA IZ OPĆINA GRUDE, POSUŠJE,
ŠIROKI BRIJEG l LJUBUŠKI

 

I

 

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata/Federalno ministarstvo za pita­nja branitelja i invalida domovinskog rata privremeno će isklju­čiti iz obračuna invalidnine korisnike prava lične invalidnine u općinama: Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški, dok po preporuci Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine nadležne službe boračko-invalidske zaštite ne dostave za svakog korisnika: rješenja po osnovu kojih ostvaruju prava, JMBG za svakog korisnika i tačnu adresu stanovanja.

 

II

 

Od privremenog isključenja iz obračuna lične invalidnine izuzimaju se korisnici prava iz navedenih općina za koje je završena revizija po Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite ("Službene novine Federacije BiH", broj 82/09).
Obračun invalidnina za korisnike iz prethodnog stava, izvršit će Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.

 

III

 

Od privremenog isključenja iz obračuna lične invalidnine izuzet će se odmah i korisnici prava iz navedenih općina koji lično i neposredno dostave svoje predmete i ostalu potrebnu dokumentaciju Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnom ministar­stvu za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata radi izvršenja revizije.

 

IV

 

Spisak korisnika lične invalidnine kojima se privremeno obustavlja isplata u općinama iz tačke I sastavni je dio ove odluke.

 

V

 

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 408/2014
13. marta/ožujka 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, s. r.