Na temelju članka 8. stavak 1. Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 52/14) i članka 3. točka m) Uredbe o postupku financijske konsolidacije gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 70/14), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 145. sjednici, održanoj 23.12.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O FINANCIJSKOJ KONSOLIDACIJI GOSPODARSKOG
DRUŠTVA "OLIMP" D.D. GRAČANICA

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava pokretanje postupka financijske konsolidacije gospodarskog društva "OLIMP" d.d. Gračanica.

 

II

 

Postupak financijske konsolidacije gospodarskog društva "OLIMP" d.d. Gračanica ne može trajati dulje od tri godine.

 

III

 

Odobreni postupak financijske konsolidacije obuhvata izmirenje dugovanja gospodarskog društva "OLIMP" d.d. Gračanica, nastalog zaključno do 30.09.2013. godine u ukupnom iznosu od 2.550.564,17 KM, po osnovu:
- doprinosa za zdravstveno osiguranje (ukupno 1.950.135,53 KM)
- doprinosi za osiguranje od nezaposlenosti (ukupno 600.428,64 KM),
a sukladno elaboratu opravdanosti financijske konsolidacije i srednjoročnim planom razvoja gospodarskog društva "OLIMP" d.d. Gračanica.

 

IV

 

Izmirenje dugovanja, iz točke III Odluke, gospodarsko društvo "OLIMP" d.d. Gračanica izvršiti će na temelju Sporazuma o financijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa nadležnom federalnom i kantonalnom institucijom.
Sporazumom će se ponovo preispitati i usaglasiti odnosno utvrditi točan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obveze, kao i naznaka da se izmirenje duga vrši na teret kapitala gospodarskog društva.
Primjerak Sporazuma se dostavlja Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Zadužuje se Skupština gospodarskog društva "OLIMP" d.d. Gračanica da donese Odluku o povećanju kapitala manjinskih dioničara ili vlasnika udjela ako se za to steknu uvjeti.

 

VI

 

Zadužuje se gospodarsko društvo "OLIMP" d.d. Gračanica da jednom mjesečno izvještava Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o svim aktivnostima poduzetim u cilju.realiziranja ove odluke.

 

VII

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da prati i izvijesti Vladu Federacije Bosne i Hercegovine o provođenju ove odluke, u razdoblju od 90 (devedeset) dana od dana njenog stupanja na snagu.

 

VIII

 

Ova odluka stupa na snagu osinog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2303/2014
23. prosinca 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.