Na temelju članka 8. stavak 1. Zakona o financijsloj konsolidaciji gospodarskih društava u Federaciji Bosni i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 52/14) i članka 3. točka m) Uredbe o postupku financijske konsolidacije gospodarskih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj 70/14), Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na 145. sjednici, odrianoj 23.12.2014. godine, donosi

 

O D L U K U

O FINANCIJSKOJ KONSOLIDACIJI GOSPODARSKOG
DRUŠTVA "HELIOS" D.D. BANOVIĆI

 

I

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrava pokretanje postupka financijske konsolidacije gospodarskog društva "HELIOS" d.d. Banovići.

 

II

 

Postupak financijske konsolidacije gospodarskog društva "HELIOS" d.d. Banovići ne može trajati dulje od tri godine.

 

III

 

Odobreni postupak financijske konsolidacije obuhvata izmirenje dugovanja gospodarskog društva "HELIOS" d.d. Banovići, nastalog zaključno do 30.09.2013. godineu ukupnom iznosu od 57.054,13 KM, po osnovu:
- doprinosa za zdravstveno osigurale (ukupno 18.829,98 KM)
- doprinosi za osiguranje od nezaposlenosti (ukupno 38.224,15 KM),
a sukladno elaboratu opravdanosti financijske konsolidacije i srednjoročnim planom razvoja gospodarskog društva "HELIOS" d.d. Banovići.

 

IV

 

Izmirenje dugovanja iz točke III Odluke, gospodarsko društvo "HELIOS" d.d. Banovići izvršiti će na osnovu Sporazuma o financijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa nadležnom federalnom i kantonalnom institucijon.
Sporazumom će se ponovo preispitati i usuglasiti odnosno utvrditi točan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obveze, kao i naznaka da se izmirenje duga vrši na teret kapitala gospodarskog društva.
Primjerak Sporazuma se dostavlja Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine.

 

V

 

Zadužuje se Skupština gospodarskog društva "HELIOS" d.d. Banovići da donese Odluku o povećanju kapitala nanjinskih dioničara ili vlasnika udjela ako se za to steknu uvjeti.

 

VI

 

Zadužuje se gospodarsko društvo "HELIOS" d.d. Banovići da jednom mjesečno izvještava Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o svim aktivnostima poduzetim u cilju realiziranja ove odluke.

 

VII

 

Zadužuje se Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da prati i izvijesti Vladu Federacije Bosne i Hercegovine o provođenju ove odluke, u roku od 90 (devedeset) dana od dana njenog stupanja na snagu.

 

VIII

 

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u
"Službenim novinama Federacije BiH".

 

V broj 2302/2014
23. prosinca 2014. godine
Sarajevo

Premijer
Nermin Nikšić, v. r.