Aktualno

Ministar Dedić u Berlinu

Na poziv njemačkog ministra poljoprivrede i prehrane Christiana Schmidta, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić prisustvovao je svečanosti otvorenja Međunarodnog sajma poljoprivrede „Zelena sedmica“ koja se održava u Berlinu.

Više
Održana 87. sjednica Vlade Federacije BiH

Cilj donošenja novog Zakona o bankama, čiji je Prijedlog Vlada FBiH utvrdila na sjednici koja je danas završena u Mostaru, jeste podizanje razine otpornosti pojedine banke, kao i cjelokupnog bankovnog sustava, kako bi, kapitalno ojačane, pružile veću podršku realnom sektoru. Također, namjera Zakona je zaštita interesa deponenata i održavanje ključne funkcije banke. Ovaj zakon uređuje osnivanje, poslovanje, upravljanje, superviziju poslovanja, restrukturiranje i prestanak rada banaka.

Više
Brčko: Počast poginulim braniteljima

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je na Centralnom spomen-obilježju u Brčkom polaganju cvijeća i odavanju počasti poginulim pripadnicima Armije RBiH, kao i druženju Zlatnih ljiljana Drugog korpusa Armije RBiH.

Više
Dilberović: Domovina je majka, a jezik je dio domovine

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović danas je u Osnovnoj školi Bayrampaşa Mehmet Akif İnan u Istanbulu održala prvi čas bosanskog jezika u Turskoj, čime je ozvaničeno uvođenje bosanskog jezika kao izbornog predmeta u osnovnim školama u toj zemlji.

Više
Održana 86. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na današnjoj 86. sjednici koja je održana u Sarajevu, usvojila svoj Program rada za 2017. godinu, u koji ulaze i godišnji planovi rada svih federalnih institucija koje Vlada usvaja pojedinačno.

Više
Ramić: Raste broj neriješenih slučajeva napada na povratnike

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je, nakon što je u paljanskom selu Hotočina pretučen stariji povratnik Fadil Bašić, zatražio da policijski organi u Republici Srpskoj preduzmu hitne i dodatne mjere zaštite povratnika. Također, Ramić će zatražiti od nadležnih tužilaštava u RS-u da dostave informacije o broju napada na povratnike u posljednjoj godini, statusu istraga, te kvalifikaciji samih napada kao krivičnih djela ili prekršaja.

Više
ARHIVA
Subota,
21. sijeeanj 2017.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA