Aktualno

Značajni susreti s poslovnim partnerima

Na upravo završenom Trinaestom međunarodnom sajmu i konferenciji odbrane (IDEX) u Abu Dhabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić imao je više značajnih bilateralnih susreta tokom kojih razgovarano o perspektivama saradnje s bliskoistočnim državama.

Više
Press-konferencija u Federalnoj vladi

Danas je u nakon 92. sjednice Vlade FBiH održana press-konferencija na kojoj su se obratili federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i pomoćnik federalne ministrice finansija u Sektoru za poreznu politiku i javne prihode Hajrudin Hadžimehanović.

Više
Održana 92. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 92. sjednici koja je održana u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću. Ovome je prethodila javna rasprava provedena shodno zaključku Doma naroda Parlamenta FBiH.

Više
Ministar Bukvarević s predstavnicima boračkih udruženja

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas se, na zahtjev predstavnika Savjeta branitelja FBiH, sastao s predstavnicima saveza, organizacija i udruženja boračkih kategorija FBiH i interresornom radnom grupom Parlamenta FBiH, s kojima je razgovarao o aktuelnim pitanjima boračkih kategorija koje predstavljaju.

Više
Konsultacije sa Savezom općina i gradova FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovinje Fadil Novalić održao je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sastanak s predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije BiH. Sastanku su prisustvovali i sekretarka Vlade FBiH Edita Kalajdžić i direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, te načelnici sedam općina iz Federacije BiH.

Više
Radionica o upravljanju otpadom

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo prisustvovala je danas u Sarajevu početnoj radionici Programa izgradnje kapaciteta za dugoročnu održivost u sektoru upravljanja čvrstim otpadom u BiH, koju je organizirala Svjetska banka uz podršku Ambasade Švedske u BiH i Švedske agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
27. veljaea 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA