Arhiva

Aktualno

Oct
05
Održana 25. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, dala prethodnu saglasnost da JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo prestruktuira raspoloživa novčana sredstava u iznosu od 30.000.000 konvertibilnih maraka Federalnom zavodu PIO Mostar prije dostavljanja doznake, a u svrhu isplate penzija.
Više
Oct
05
Priznanja najistaknutijim prosvjetnim radnicima

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović danas je, povodom Svjetskog dana nastavnika, uručila priznanja najistaknutijim prosvjetnim radnicima, odgajateljima, nastavnicima i profesorima u Federaciji BiH za školsku 2014./2015. godinu, koji su prosvjetno-pedagoškim radom postigli zapažene rezultate.
Više
Oct
05
Ugovori o utopljavanju zgrada škole u Ravnom i općine u Orašju

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović potpisali su ugovor o realizaciji projekta Poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade J.U. Osnovna škola „Ravno“.
Više
Oct
05
Ministar Martić na Prvom međunarodnom forumu o reformi izdavanja građevinskih dozvola

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić sudjelovat će na Prvom međunarodnom forumu o reformi izdavanja građevinskih dozvola u jugoistočnoj Europi koji će se održati u Beogradu 6. i 7. listopada 2015. godine.
Više
Oct
02
Obilježavanje „Dječije nedjelje“ od 5. do 11. oktobra

Povodom „Dječije nedjelje“, koja se u Federaciji BiH obilježava od 5. do 11. oktobra 2015. godine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program obilježavanja ove manifestacije.
Više
Oct
02
Ministrica Dilberović čestitala Svjetski dan nastavnika

Povodom 5.oktobra/listopada, Svjetskog dana nastavnika, federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović je nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, kao i svim zaposlenim u odgojno-obrazovnom procesu, uputila čestitku u kojoj se kaže:
Više
Utorak,
06. listopad 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi