Aktualno

Novalić razgovarao s delegacijom Republike Turske

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, delegaciju Republike Turske koju je predvodio zamjenik ministra ekonomije Fatih Metin.

Više
Ministrica Đapo povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti

Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti kojim se podsjeća na 22. maja/svibnja prije 25 godina kada je usvojen tekst Konvencije o biološkoj raznolikosti.

Više
Održana press-konferencija nakon 103. sjednice Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, u koji je, kako je novinarima kazala federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, uvrštena i definicija „posebne kategorije otpada“.

Više
Održana 103. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, održanoj u Mostaru, utvrdila i u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih porodica. Ovo je učinjeno kako bi bila provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7.11.2012. godine kojom je utvrđeno da član ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovu ratnog priznanja ili odlikovanja, nije u saglasnosti sa Ustavom FBiH.

Više
Ramić: Ekonomski osnažiti povratničke zajednice

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić rekao je danas u Banjoj Luci da povratničke zajednice moraju ekonomski osnažiti i da bi se na taj način mogao dodatno osnažiti povratak, u skladu s raspoložim sredstvima.

Više
Savjetovanje o historijskom razvoju naučne misli u BiH do kraja 20. stoljeća

Naučno savjetovanje posvećeno historijskom razvoju naučne misli u Bosni i Hercegovini do kraja 20. stoljeća otvoreno je u petak u Kongresnom centru Garden City u Konjicu.

Više
ARHIVA
Utorak,
23. svibanj 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA