Aktualno

Zasijedao Federalni štab civilne zaštite

​Na današnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (CZ), kojom je predsjedavala dopremijerka FBiH i zapovjednica Štaba Jelka Milićević, usvojen je Program rada za izradu plana zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća FBiH.

Više
Počeli “Dani europskog naslijeđa“

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović je jučer u Olovu svečano otvorila kulturnu manifestaciju „Dani europskog naslijeđa“ koju je, u suradnji s općinama Olovo i Vareš, organiziralo Federalno ministrstvo kulture i sporta.

Više
Premijer Novalić traži rješenje za problem plasmana proizvoda iz FBiH na tržište RS-a

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je jučer s premijerkom Republike Srpske Željkom Cvijanović u namjeri da se prevaziđe situacija u vezi problematike ograničenja u plasiranju proizvoda kompanija iz FBiH na tržište RS-a.

Više
Održana radionica o genetski modifikovanim organizmima u BiH

U organizaciji Federalnog ministarstva trgovine, a u saradnji sa Agencijom za sigurnost hrane BiH i Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju, uz prisustvo federalnog ministra trgovine Zlatana Vujanovića danas je u Mostaru održana četvrta radionica o temi „Značaj i trenutna situacija u vezi s genetski modifikovanim organizmima u BiH“.

Više
Dilberović dodijelila aktuelnu literaturu univerzitetskim bibliotekama i predstavila Zbornik istraživačkih projekata

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović dodijelila je danas, u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH u Sarajevu, svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature.

Više
Predstavljen softver za obradu poticaja u poljoprivredi i Farmer internet portal

Prezentacija softvera za obradu novčanih poticaja u poljoprivredi i Farmer internet portala namijenjenog poljoprivrednicima u Federaciji BiH upriličena je danas u Sarajevu.

Više
ARHIVA
Četvrtak,
27. listopad 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA