Arhiva

Aktualno

Feb
12
Realizirati obaveze iz sistema koordinacije

Na današnjoj sjednici u Mostaru, Vlada Federacije BiH je obavezala sve federalne organe uprave, federalne upravne organizacije i institucije da odmah pristupe provedbi i realizaciji obaveza koje proizilaze iz Odluke o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u Bosni i Hercegovini, koju je donijelo Vijeće ministara BiH.
Više
Feb
12
Počela 40. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH će, na sjednici koja je danas počela u Mostaru, razmatrati Prednacrt zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju, sačinjen na temelju Strategije reforme mirovinskog sustava u FBiH koju je usvojio Parlament FBiH.
Više
Feb
11
Dan ružičastih majica - prilog borbi protiv nasilja među vršnjacima

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović sudjelovat će 24. februara ove godine u obilježavanju Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja (Dan ružičastih majica/Pink Shirt Day).
Više
Feb
11
Ministar Lasić primio delegaciju iz Turske

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić sastao se u Sarajevu s delegacijom iz Republike Turske koju su činili članovi Uprave IC Ictas İnşaat na čelu s Hasanom Melihom Hasancebijem i ekonomski savjetnik u Ambasadi ove zemlje u BiH Sedat Yildiz.
Više
Feb
10
Bukvarević: Borci su najznačajnija, ali i najosjetljivija kategorija građana u BiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević posjetio je danas Zapadnohercegovački kanton gdje je razgovarao s predstavnicima kantonalne i općinskih vlasti, kao i predstavnicima boračkih organizacija.
Više
Feb
10
Vlada FBiH pozdravila potpisivanje Općeg kolektivnog ugovora za FBiH

Na današnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH i Udruženja poslodavaca FBiH potpisali su Opći kolektivni ugovor za FBiH.
Više
Petak,
12. veljača 2016.
RSS aktualnosti
U raspravi