pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

Dec
22
Potpisani ugovori o sufinansiranju naučno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u FBiH
U zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru danas je upriličeno potpisivanje ugovora o sufinansiranju naučno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.
Više
Dec
22
Završna obuka za primjenu Uredbe o postupku procjene uticaja propisa u FBiH
Generalni sekretarijat Vlade Federacije BiH danas je organizirao radnu konferenciju o temi „Primjena procjene uticaja propisa u Federaciji BiH“ na kojoj učestvuju predstavnici federalnih ministarstava.
Više
Dec
22
Ugovori o dodjeli novca za unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH
Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i načelnici 12 općina i gradova iz Federacije BiH potpisali su danas ugovore o dodjeli novca za unaprjeđenje poduzetničkih zona u FBiH.
Više
Dec
19
Organiziran Dan prirodnih nauka
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, u saradnji s prirodno-matematičkim fakultetima univerziteta u Sarajevu i Tuzli, te Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, danas je u Sarajevu, organiziralo je Dan prirodnih nauka.
Više
Dec
19
Jaganjac u Žepču, Maglaju i Zavidovićima

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac jučer je, zajedno s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Munibom Huseinagićem, posjetio načelnike općina Žepče Matu Zovku, Maglaj Mehmeda Mustabašića i Zavidovići Suada Omeraševića.
Više
Dec
18
Održana 144. sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH je na današnjoj 144. sjednici u Sarajevu utvrdila Prijedlog odluke kojom utvrđuje iznos od 421.823.778 konvertibilnih maraka na ime privremenog finansiranja Federacije BiH za razdoblje januar-mart 2015. godine, odnosno do donošenja Budžeta FBiH za 2015. godinu.
Više
Ponedjeljak,
22. prosinac 2014.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba