Arhiva

Aktualno

Apr
24
Završena 111. sjednica Vlade FBiH
U Sarajevu je danas završena 111. sjednica Vlade FBiH, na kojoj je, u okviru prve tačke dnevnog reda, dopunjen zaključak s prošle sjednice i proširen spisak firmi za koje se od nadležnih tužilaštava u Federaciji BiH traži da donesu konačne tužilačke odluke o izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavljene u vezi s privatizacijom i poslovanjem privrednih subjekata.
Više
Apr
23
Osmanović primio Sellena i Glišović

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović, sa saradnicima, primio je danas zamjenika generalnog direktora za zajmove i socijalni razvoj Razvojne banke Vijeća Evrope Stephana Sellena i nacionalnu direktoricu u Odjeljenju za projekte u ovoj finansijskoj instituciji Jasminu Glišović.
Više
Apr
21
Premijer Nikšić održao sastanak s premijerom Tuzlanskog kantona

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je danas održao radni sastanak s premijerom Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem. Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u ovom kantonu i zajedničkim aktivnostima s ciljem unapređenja stanja u brojnim oblastima.
Više
Apr
17
Završena 110. sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH je na današnjoj 110. sjednici, koja je održana u Sarajevu, nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja, zatražila od nadležnih tužilaštava u Federaciji BiH da se, u što kraćem roku, očituju o svim izvještajima o počinjenim krivičnim djelima i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH, te druge institucije Federacije BiH, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava prije, tokom i nakon okončanja tog postupka i donesu konačne tužilačke odluke u vezi s ovim predmetima.
Više
Apr
17
Turska delegacija u Vladi FBiH

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan i savjetnik premijera FBiH Haris Abaspahić danas su, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, primili delegaciju oblasti Eskišehir u Republici Turskoj na čijem čelu je bio guverner Gungor Azim Tuna.
Više
Četvrtak,
24. travanj 2014.
RSS aktualnosti
U raspravi
Javni pozivi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba