Aktualno

Od nedjelje ljetno računanje vremena

Radi informiranja javnosti u vezi s početkom ljetnog računanja vremena, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava da je Zakonom o računanju vremena (“Službene novine Federacije BiH”, br. 24/97 i 50/03), propisano da ljetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu kada se, pomjeranjem za 60 minuta unaprijed, vrijeme u 2 sata 00 minuta 00 sekundi računa kao 3 sata 00 minuta 00 sekundi.

Više
Održana 96. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je završena u Mostaru, utvrdila nacrte četiri bitna zakona.

Više
Milićević: Više nema neoporezivih primanja u FBiH

Govoreći o Nacrtu zakona o doprinosima i Nacrtu zakona o porezu na dohodak, koji su utvrđeni na današnjoj sjednici Vlade FBiH u Mostaru, zamjenica premijera FBiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević kazala je na press konferenciji kako je namjera bila da se stvori poslovno okruženje i isti pristup za sve poslodavce na tržištu Federacije i da je u tom smislu osnovni princip bio da se harmoniziraju zakonska rješenja s onim u najbližem okruženju.

Više
Ministar Lasić posjetio Zračnu luku Mostar

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić posjetio je Zračnu luku Mostar, gdje je s direktorom Marinom Raspudićem razgovarao o utrošku 1,57 milijuna maraka koliko je Vlada Federacije BiH, putem kapitalnih transfera, izdvojila za mostarsku Zračnu luku.

Više
Održana konstitutivna sjednica Savjeta za strane investitore Federacije BiH

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je danas održana konstitutivna sjednica Savjeta za strane investitore Federacije BiH koju je vodio federalni ministar trgovine i predsjednik Savjeta Zlatan Vujanović.

Više
Ministar Dedić na svečanom skupu u Zenici povodom obilježavanja Svjetskog dana voda

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić izrazio je danas podršku povodom obilježavanja Svjetskog dana voda u BiH i podsjetio na značaj očuvanja vodnih resursa, te naglasio da podržava napore koji se u Federaciji BiH poduzimaju na dostizanju strateških ciljeva boljih životnih uslova i zdravlja stanovnika, zaštitu voda i okoliša.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
26. ožujak 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA