Aktualno

Novalić: Ohrabrujući podaci o znatno povećanoj naplati prihoda

- Ohrabruje i raduje činjenica o blizu 4 milijarde KM naplaćenih prihoda, što je za oko 409 miliona KM odnosno 12 posto više nego u istom periodu 2015. godine – rekao je danas u Sarajevu premijer Federacije BiH Fadil Novalić komentirajući jučer objavljene podatke Porezne uprave FBiH o znatno povećanoj naplati poreznih prihoda i doprinosa tokom jedanaest mjeseci 2016. godine.

Više
Održan sastanak investitora u vrijednosne papire i Ministarstva finansija FBiH

U Federalnom ministarstvu finansija jučer je održan redovni sastanak s domaćim investitorima u vrijednosne papire Vlade Federacije BiH, (banke, osiguravajuća društva, i drugi) o temama vezanim za rebalans budžeta FBiH za 2016. i nacrt budžeta FBiH za 2017., te o planovima zaduživanja Vlade FBiH na domaćem tržištu.

Više
Ministar Martić potpisao tri ugovora o sufinanciranju projekata

Danas je u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja ministar Josip Martić, potpisao dva ugovora o sufinanciranju projekata energetske učinkovitosti.

Više
Sastanak delegacija ekonomsko-socijalnih vijeća

Kolegij Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritorij Federacije BiH danas je, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, održao sastanak s delegacijama Socijalnog savjeta Crne Gore i Socijalno-ekonomskog savjeta Republike Srbije.

Više
Susret Novalić - Miculescu: BiH sigurno napreduje ka EU

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, specijalnu predstavnicu glavnog tajnika Ujedinjenih nacija za područje zapadnog Balkana i šeficu Ureda UN-a u Beogradu Simonu Miculescu.

Više
Zajedničkim djelovanjem do zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

Na inicijativu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Sarajevu je održan sastanak na kojem je dogovoreno da bude upućen poziv svim nivoima vlasti i institucijama da poštuju zakonsku legislativu o pravima boraca koja nalaže da prednost pri zapošljavanju imaju djeca šehida i poginulih branitelja.

Više
ARHIVA
Četvrtak,
08. prosinac 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA