pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

Jan
26
Potpisani ugovori za pomoć nastradalim u općini Doboj Jug

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac danas je u Sarajevu s načelnicom općine Doboj Jug Jasminkom Begić potpisao tripartitne ugovore o dodjeli sredstava krajnjim korisnicima sa područja ove općine koji su pretrpjeli štete u prošlogodišnjim poplavama.
Više
Jan
23
66. hitna sjednica Vlade FBiH: Saglasnost na privremeno finansiranje dva federalna zavoda

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj i telefonski održanoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za period 1.1. - 31.3.2015. godine.
Više
Jan
20
Novi ugovori za pomoć Žepču, Teočaku i Tuzli

Dvadeset obrtnika iz Žepča koji nisu u sustavu PDV-a dobit će, na temelju tripartitnih ugovora koje su danas u Sarajevu potpisali direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac i načelnik Žepča Mato Zovko, po 2.000 konvertibilnih maraka, odnosno ukupno 40.000 KM.
Više
Jan
19
Premijer FBiH o imenovanju direktora Federalne uprave policije

Povodom današnje odluke Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH kojim je potvrđen izbor Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije u naredne četiri godine, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izdao je saopćenje za javnost, u kojem se kaže:
Više
Jan
19
Pomoć za nastradale na području općine Domaljevac-Šamac

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac i vršitelj dužnosti načelnika općine Domaljevac-Šamac Mario Jurkić potpisali su tripartitne ugovore o dodjeli sredstava krajnjim korisnicima koji su pretrpjeli štete u majskim poplavama.
Više
Jan
16
65. hitna sjednica Vlade FBiH: Ovlaštenja nakon prihvatanja ostavke federalnog ministra zdravstva

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je, na 65. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Rješenje kojim je ovlastila premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića da, na prijedlog sekretara Federalnog ministarstva zdravstva, donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva zdravstva.
Više
Utorak,
27. siječanj 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba