Aktualno

Za pomoć autobuskim prijevoznicima 10.000.000 KM

Stupanjem na snagu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19, ispunjeni su preduvjeti za objavu javnog poziva i za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći, u ukupno raspoloživom iznosu od 10.000.000 KM, korisnicima čija je glavna djelatnost javni cestovni (autobusni) prijevoz putnik.

Više
186. hitna sjednica Vlade FBiH

Federalna vlada je na današnjoj 186. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, usvojila informaciju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o pregovorima za zaključenje kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u Federaciji Bosne i Hercegovine s prijedlogom izmjene Zaključka Vlade Federacije BiH od 29.7.2020. godine.

Više
Objavljeni javni pozivi za dodjelu pomoći turističko-ugostiteljskom i poljoprivrednom sektoru

Federalna ministarstva okoliša i turizma i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva su, na osnovu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, danas raspisala javne pozive za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći od 30.000.000 KM ugroženim poslovnim subjektima iz turističko-ugostiteljskog i 10.000.000 KM iz poljoprivredno-prehrambenog sektora.

Više
PUFBiH:Broj zaposlenih radnika u Federaciji BiH

Iz Porezne uprave FBiH saopćeno je da je ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH po prebivalištu osiguranika 19. oktobra ove godine iznosio 521.111. U odnosu na prethodno objavljeni podatak od 12.10.2020. godine, kada je broj zaposlenih iznosio 520.373, taj broj je veći za 738.

Više
Premijer Novalić: Projekat gasovoda Južna interkonekcija je strateški za građane i privredu FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić prisustvovao je obilježavanju početka kampanje informisanja javnosti o projektu gasovoda Južna interkonekcija, održanom danas u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu.

Više
Objavljen javni poziv za dodjelu 30.000.000 KM izvoznicima

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici upoznata da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, na osnovu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, danas raspisalo javni poziv za dodjelu 30.000.000 KM kao pomoć izvoznim privrednim društvima u sektoru industrije koji je otvoren do 10. novembra ove godine.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
25. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE