Aktualno

Ministar Čampara na obilježavanju 6. godišnjice terorističkog napada u Bugojnu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara danas je prisustvovao obilježavanju 6. godišnjice terorističkog napada na Policijsku stanicu Bugojno kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, teško povrijeđena policajka Edina Hindić i lakše povrijeđeno još pet policijskih službenika.

Više
Hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, Nadzornom odboru BNT - Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o razrješenju Atifa Rosića s pozicije vršioca dužnosti direktora ovog privrednog društva.

Više
Ministrica Dujmović s mladima Skopaljske Gračanice

„Podupirat ćemo sve projekte koji će omogućiti život i opstanak“ riječi su kojima je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović započela razgovor s mladima Skopaljske Gračanice kod Bugojna, na susretu koji je upriličen u dvorani za mlade, čiju izgradnju je dijelom podržalo i ovo federalno ministarstvo.

Više
Pregovarački tim Vlade FBiH: Četvrta sedmica socijalnog dijaloga

Prema informacijama iz Pregovaračkog tima Vlade FBiH nastavljaju se poslovi pregovaranja po svim oblastima za donošenje novih granskih kolektivnih ugovora i socijalni dijalog je u punom jeku.

Više
Federalna saobraćajna inspekcija izdala 545 prekršajnih naloga i zatekla 72 radnika „nacrno“

Inspektorat saobraćajne inspekcije Federalne uprave za inspekcijske poslove od 13. aprila 2016. godine vrši pojačane inspekcijske nadzore na području svih deset kantona u FBiH.

Više
Održana 59. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 59. sjednici, koja je održana u Sarajevu, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obaveznom osiguranju od odgovornosti.

Više
ARHIVA
Utorak,
28. lipanj 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA