Aktualno

FMON pozdravlja održavanje Marša za nauku

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti pozdravlja održavanje sutrašnjeg Marša za nauku te čestita organizatorima i sudionicima realiziranje ove globalne inicijative i u našoj zemlji, a koja je usmjerena poboljšanju akademskih sloboda i uvjeta rada te povećanju državne podrške naučnicima i istraživačima.

Više
Azerbejdžan spreman za nove investicije u poljoprivredi FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se danas sa savjetnikom Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u BiH Elnurom A. Guliyevom.

Više
Iranske kompanije zainteresirane za meso i ljekovito bilje iz BiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić održao je sastanak sa ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH Mahmoudom Heidarijem na kojem je istaknuto da BiH i Iran u narednom periodu mogu da poboljšaju saradnju u poljoprivredi budući da postoji interes iranskih kompanija za crveno i bijelo meso, kao i za ljekovito bilje iz BiH.

Više
Jurešić: Hraniteljstvo nije razvijeno, jer građani nisu dovoljno informirani

- Iako su oba doma Parlamenta Federacije BiH usvojila Zakon o hraniteljstvu, taj oblik brige o djeci bez roditeljskog staranja nije dovoljno razvijen, jer građani nisu u pravoj mjeri informirani - kazao je danas u Sarajevu pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike Miroslav Jurešić.

Više
Turska kompanija Galata Lokum želi investirati četiri miliona KM u poljoprivredu FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić sastao se danas s Hasanom Gülyüzom, direktorom kompanije TGT d.o.o. Galata Lokum koja u okviru projekta Galata Garden namjerava investirati četiri miliona KM u organsku proizvodnju u Federaciji Bosne i Hercegovine, pri čemu bi bilo otvoreno 150 novih radnih mjesta.

Više
Ministar Bukvarević na obilježavanju 25 godina od pogibije Safeta Hadžića

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je obilježavanju 25. godišnjice pogibije heroja i „Zlatnog ljiljana“ Safeta Hadžića koja je obilježena polaganjem cvijeća na spomen-ploču ispred zgrade Općine Novi Grad.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
23. travanj 2017.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA