Aktualno

Prvomajska čestitka premijera Novalića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja/svibnja - Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku, u kojoj se kaže:

Više
Novalić: Spriječimo upad u penzioni sistem

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamoljen na pres-konferenciji da prokomentira optužbe iz Socijaldemokratske partije BiH na njegov račun vezane za stanje PIO fonda i status penzionera u FBiH, odgovorio je da su optužbe došle nakon što su se pojedinci prepoznali u onome što je on ranije govorio.

Više
Održana 51. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, davala saglasnost na Projektni zadatak za izradu Energetske strategije Federacije BiH za period 2015.-2035. godina, s projekcijom na 2050. godinu.

Više
Potpisan ugovor za Sarajevsku obilaznicu LOT-2C

Ugovor o izvođenju radova na Sarajevskoj obilaznici LOT-2C (dionica Briješće-spoj sa ulicom Safeta Zajke) potpisali su danas u Sarajevu direktor Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i, uime Konzorcija Euro-Asfalt i ŽGP, Mirsad Bjelopoljak. Potpisivanju ugovora prisustvovao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Više
Porezna uprava FBiH: Zaposlenike prijaviti prije početka rada

Porezna uprava Federacije BiH obavještava obveznike uplate doprinosa-poslodavce da je danas počela primjena Zakona o izmjenama Zakona o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, prema kojem su porezni obveznici dužni prijavu svakog novog zaposlenika podnijeti nadležnoj poreznoj ispostavi najkasnije dan prije početka rada zaposlenika, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Više
Posjeta zavodima Drin i Bakovići

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača posjetio je zavode za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin i Bakovići, gdje se susreo s njihovim direktorima Elmedinom Huskićem i Nadom Sušić-Sijerčić.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
01. svibanj 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA