pomoc pomoc
Arhiva

Aktualno

Sep
19
Ministar Mašić posjetio Posavski kanton
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Posavskog kantona Ivo Jelušić potpisali su danas u Odžaku Ugovor o sufinansiranju/finansiranju kapitalnih projekata saniranja šteta na odgojno-obrazovnim ustanovama nastalim u poplavama.
Više
Sep
19
Redovni izvještaj o stanju u FBiH za 18/19.9.2014. do 10.00 sati

Izvještaji kantonalnih operativnih centara civilne zaštite, MUP-a, BiHAMK-a i FHMZ-a
Više
Sep
18
U FBiH stupio na snagu Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine

U Federaciji Bosne i Hercegovine stupio je na snagu Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom, čije primjenjivanje počinje nakon polugodišnjeg pripremnog perioda, priopćeno je iz Federalnog ministarstva pravde.
Više
Sep
18
Pismo direktora Jaganjca načelnicima općina: Što prije sačiniti tripartitne ugovore

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac poslao je načelnicima općina pismo kojim ih poziva da odmah, ili u najkraćem roku, sačine tripartitne ugovore o namjenskom korištenju sredstava Federalnog fonda koja su općinama doznačena 15.9.2014. godine, a na osnovu Odluke Upravnog odbora Federalnog fonda od 4.9.2014. godine.
Više
Sep
18
Odluka NO HT Eronet: Za pomoć nastradalim područjima 200.000 KM

Nadzorni odbor HT Eronet JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar je, na temelju Zakona o donacijama poduzeća u javnom vlasništvu ili pod javnom kontrolom u FBiH, a na zamolbu Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće u FBiH, donio Odluku kojom odobrava donaciju od 200.000 konvertibilnih maraka za ove namjene.
Više
Sep
18
Ministar Mašić otvorio Rektorsku konferenciju univerziteta regije Alpe-Adria

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić zaželio je dobrodošlicu i uspješan rad svim učesnicima Rektorske konferencije univerziteta regije Alpe-Adria koja je danas počela u Rektoratu Univerziteta u Tuzli.
Više
Petak,
19. rujan 2014.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba