Aktualno

Održana 66. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, donijela više zaključaka koji se odnose na zahtjeve penzionerskih udruženja u Federaciji BiH. Između ostalog, Vlada je saglasna da do petog u mjesecu budu osigurana sredstva raspoloživa za isplatu penzija.

Više
Ministrica Dujmović na otvaranju 17. mediteran film festivala

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović jučer je u Širokom Brijegu prisustvovala svečanom otvaranju 17. mediteran film festivala. U svom obraćanju ministrica je pozdravila filmske stvaraoce, organizatore i publiku i zaželjela da festivalski dani proteknu uspješno i uz dobro druženje.

Više
Gradačac: Otvoren 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

Zajedničkim rezanjem vrpce, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, danas su u Gradačcu otvorili 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive“.

Više
Traženje strateškog partnera za „Kombiteks“ Bihać

Delegacija Vlade Federacije BiH, na čelu sa savjetnikom federalnog premijera za ekonomska pitanja i investicije Suvadom Osmanagićem, danas je zajedno s predsjednikom i vlasnikom kompanije Camozzi, Ludovicom Camozzijem boravila u Bihaću.

Više
Premijer Novalić primio ambasadoricu Hohmann

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Constanze Hohmann.

Više
Aukcija trezorskih zapisa FBiH

Federalno ministarstvo financija je, na današnjoj aukciji putem Sarajevske burze vrijednosnih papira, ponudilo na prodaju 2.000 trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine s rokom dospijeća od tri mjeseca, ukupne nominalne vrijednosti 20.000.000 KM.

Više
ARHIVA
Četvrtak,
25. kolovoz 2016.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA