Arhiva

Aktualno

Sep
04
Novalić s umirovljenicima: Usuglašeni detalji Sporazuma

Čelnici Saveza udruženja penzionera/umirovljenika FBiH izrazili su zadovoljstvo ishodom današnjeg razgovora s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, tijekom kojeg su usuglašeni detalji teksta Sporazuma o zajedničkoj suradnji na provedbi aktivnosti reforme i financijske konsolidacije sustava mirovinskog i invalidskog osiguranja
Više
Sep
03
Održana 20. sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila i Parlamentu FBiH po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u FBiH.
Više
Sep
03
Ugovori o izgradnji kuća za 11 povratnika u Srebrenicu

Nakon što je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao ugovore o izgradnji kuća po sistemu „ključ u ruke“, danas je to učinilo i 11 korisnika, povratničkih porodica, sa područja opštine Srebrenica koje žive u neuslovnim stambenim jedinicama, a dio njih u drvenim „BHB“ kućama.
Više
Sep
01
Novalić primio ambasadora Holandije

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu ambasadora Kraljevine Holandije Jurriaana Kraaka.
Više
Aug
31
Održana 12. hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, Nadzornom odboru Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o razrješenju dužnosti Uprave ovog preduzeća, radi isteka mandata, na čelu s generalnim direktorom Elvedinom Grabovicom, te izvršnih direktora Mirsada Šabanovića, Senada Sarajlića, Mensure Zuka, Amila Kamenice, Ediba Bašića i Admira Andelije.
Više
Aug
31
Čestitka ministrice Dilberović povodom početka nove školske godine

Povodom početka nove školske godine federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović poželjela je svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu, sretnu i uspješnu novu školsku 2015/2016. godinu, koja u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje 1. ili 7. septembra 2015. godine.
Više
Petak,
04. rujan 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi