Arhiva

Aktualno

Jul
06
Federalni premijer Fadil Novalić s američkim zvaničnicima u BiH Nicholasom Hillom, Davidom Barthom i Scottom Millerom

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu visoke zvaničnike Ambasade SAD u BiH, zamjenika ambasadora SAD u BiH Nicholasa Hilla, direktora USAID-a u BiH Davida Bartha i vojnog atašea u ambasadi SAD u BiH pukovnika Scotta Millera.
Više
Jul
06
Odobrenje za građenje autoceste na poddionici Klopče – Donja Gračanica

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisao je odobrenje za građenje za radove na izgradnji poddionice Drivuša – Donja Gračanica u sklopu autoceste na koridoru Vc, i to za fazu 2 Klopče – Donja Gračanica, s pratećim objektima, te su na taj način stvoreni svi preduslovi za izgradnju novih 6,32 km autoceste na ovom koridoru.
Više
Jul
03
ESV: Dijalog partnera o radnom tekstu Nacrta zakona o radu

U nastavku zasjedanja Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH, koje je počelo u srijedu, jučer je vođen dijalog socijalnih partnera o radnom tekstu novog zakona o radu (ZOR), a najavljeno je da će rasprava od narednog ponedjeljka biti vođena svakog radnog dana.
Više
Jul
02
Saglasnost za prijem 100 zaposlenika u „Igmanu“ Konjic

Vlada FBiH danas je na sjednici, koja je održana u Mostaru, usvojila Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o potrebama zapošljavanja novih zaposlenika u privredno društvo „Igman“ d.d. Konjic.
Više
Jul
02
11. juli Dan žalosti u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH danas je na 13. sjednici, koja je održana u Mostaru, donijela Odluku kojom se 11. juli 2015. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Više
Jul
02
Održana 13. sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 13. sjednici, koja je održana u Mostaru, donijela Odluku kojom se 11. juli 2015. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Više
Utorak,
07. srpanj 2015.
RSS aktualnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba