Nazad

Aktuelno

Ubrzati izgradnju deponije u Huskićima
17 Sep 2007

Federalni ministar okoliša i turizma dr.sc. Nevenko Herceg, sa suradnicima, danas je u Tuzli razgovarao s premijerom Tuzlanskog kantona Enesom Mujićem, resornim kantonalnim ministrima i direktoricom Regionalne eko–deponije Lejlom Ibrahimović.

Razmatrane su mogućnosti nastavka realizacije projekta Regionalne deponije u Huskićima, općina Lukavac. Ovom prilikom dana je puna podrška nastavku realizacije ovog projekta, i to ne samo zbog njegove važnosti za čitav Tuzlanski kanton, nego i zbog činjenice da je Projekt urađen po europskim standardima koji su već primijenjeni u sličnim projektima u Sarajevskom i Zeničko-dobojskom kantonu, kao i u općini Bijeljina. Između ostalog, na sastanku su otklonjene i dileme vezane za iznalaženje alternativne lokacije za deponije.

Inače, u ovaj projekt, ukupno vrijedan 6.000.000 konvertibilnih maraka, do sada je utrošeno oko 1.700.000 KM namjenskih sredstava.

Projekt je već dobio podršku od Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te se učesnici današnjeg sastanka nadaju da će općina Lukavac preduzeti sve potrebite mjere da, zajedno sa drugim uključenim u ovaj Projekt, stvori uvjete za nesmetan nastavak radova na deponiji. Ukazano je na činjenicu da se bliži rok do kojeg je Svjetska banka spremna intervenirati svojim sredstvima.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE