Nazad

Aktuelno

Podrška medresi i adaptaciji vakufa u Banjoj Luci
09 Sep 2020Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović potpisali su ugovore o podršci u radu Muftijstva banjalučkog koji se odnose na izgradnju vjerskih objekata u vidu rekonstrukcije i restauracije vakufske imovine, kao i opremanje učionica nastavnim i didaktičkim pomagalima medrese "Reis Ibrahim ef. Maglajlić".

Muftija Abdibegović je istakao važnost otvaranja i početka rada medrese, gdje će biti školovane mlade generacije povratnika. Naglasio je potrebu za neophodnu brigu o vakufima i svim vjerskim objektima koji pripadaju Muftijstvu banjalučkom.

-Obradovan sam pažnjom ministra Ramića i njegovom spremnošću da pomogne restauraciju i adaptaciju zadužbine Zehre Bahtijarević čija je kuća planirana da bude sjedište Muftijstva banjalučkog - rekao je muftija Abdibegović.

- Sretni smo zbog početka rada novootvorene medrese u Banjoj Luci. Sada, na početku njihovog rada potrebna im je naša podrška. Obezbijedili smo potrebna didaktička sredstva u kabinetima kako bi rad nastavnog osoblja bio lakši, a dodatno ćemo pratiti rad i davati podršku Muftijstvu i u drugim infrastrukturnim projektima koji su od značaja za povratničku populaciju u ovom muftijstvu - kazao je ministar Ramić, saopćeno iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE