Nazad

Aktuelno

Premijer Novalić: Ustanovili smo strategiju za buduće djelovanje
02 Sep 2020


Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, nakon sastanka s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom i premijerom RS-a Radovanom Viškovićem izrazio zadovoljstvo što je ustanovljena strategija za buduće djelovanje koja obuhvata tri segmenta.

Pojasnio je da prvi segment podrazumijeva održavanje budžetske ravnoteže po svaku cijenu uz pomoć stranog novca, dok će domaći biti usmjeren za privredne subjekte.

- Drugi segment je pokretanje investicione potrošnje kao podrške privrednim aktivnostima, a treći usvajanje zakona za poboljšanje poslovnog okruženja - naveo je Novalić.

Kako je dodao, mjere koje su poduzete u prethodnom periodu bile su kratkoročne i širokopojasne, naglasivši da su dale rezultate iako ima različitih percepcija.

- Činjenica je da smo mi održali nivo zaposlenosti mnogo bolje nego zemlje u okruženju, a pad BDP nam je drugi najmanji u Evropi - rekao je Novalić.

Najavio je da Vlada FBiH više neće imati neki srednjoročni širokopojasni program podrške privredi, već će se fokusirati na sektore koji su se pokazali kao najugroženiji, kao što su turizam, prijevoz, izvoznici i aerodromi.
 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE