Nazad

Aktuelno

Proračun za građane za 2020. godinu
10 Jan 2020


S ciljem sudjelovanja građana u planiranju i utrošku javnih sredstava, analizi politika i odgovornosti vlasti, Federalno ministarstvo financija je pripremilo pojednostavljenu verziju najznačajnijeg financijskog dokumenta - Proračun Federacije Bosne i Hercegovine za građane za 2020. godinu.
 
Proračun za građane je dokument koji na jednostavan način objašnjava način kreiranja i donošenja proračuna, proračunske termine, koja razina vlasti je odgovorna za obavljanje različitih nadležnosti i pružanje usluga, kratak redoslijed aktivnosti i tijek proračunskog procesa prema proračunskom kalendaru, kao i mehanizme za uključivanje građana u proces usvajanja proračuna čime će se doprinijeti većoj transparentnosti i odgovornosti u trošenju javnih sredstava.
 
Kako bi se nadzor proračuna proveo u praksi, nužna je transparentnost proračunskih dokumenata i procesa, kao i mogućnost da građani u tim procesima sudjeluju. Izrada ovog dokumenta predstavlja put ka tome, s krajnjim ciljem postizanja veće odgovornosti vlasti prema građanima.
 
Proračun za građane za 2020. godinu možete vidjeti OVDJE, a dostupan je na i internetskoj stranici Federalnog ministarstva financija http://www.fmf.gov.ba/v2/.
 
Petak,
18. rujan 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE