Nazad

Aktuelno

Ministrica Dilberović čestitala početak nove akademske godine
30 Sep 2019Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović čestitala je početak nove akademske 2019./2020. godine studentima i profesorima, kao i svim zaposlenim na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

„Našim studentima želim da budu uspješni u ostvarenju svojih akademskih zadaća na putu osobnog i profesionalnog razvoja i napretka. Početak studentskog života posebno čestitam svim brucošima, sa željom da sa odgovornošću i predanošću usvajaju nova znanja“, navedeno je u čestitki federalne ministrice obrazovanja.

Pozvala je studente da budu istinski partneri ovog ministarstva koje će i dalje nastaviti raditi na unapređenju uvjeta rada na visokoškolskim ustanovama, ali i na poboljšanju studentskog standarda.

„Upravo je u toku javni poziv za odabir programa i projekata iz oblasti proširenog studentskog standarda, a odnosi se na podršku studentima s invaliditetom i poticaj školovanju Roma, državljana BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama", naglasila je ministrica Dilberović te dodala da je upućen i poziv svim javim univerzitetima u Federaciji BiH da kandidiraju najbolje studente za dodjelu jednokratnih novčanih podrški koje svake godine dodjeljuje Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti.

Također, uskoro će biti aktuelni i studentski zajmovi koje svake nove akademske godine dodjeljuje Fond za studentske zajmove Federacije BiH temeljem javnog poziva, a ovo ministarstvo podržava i Fondaciju za mobilnost studenata i nastavnika Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE