Nazad

Aktuelno

Na 17. memorijalu „Mustafa Hajrulahović - Talijan“ 52 boksera
20 Sep 2019


Sedamnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović - Talijan“ bit će održan 21. i 22. septembra u Domu mladih KSC „Skenderija“. Ulaz u dvoranu Doma mladih KSC Skenderija je slobodan.
 
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjednik Organizacionog odbora turnira Salko Bukvarević izrazio je ponos i zadovoljstvo što učestvuje u organizaciji jednog takvog takmičenja.
 
- Realizacijom ovog turnira osvijetlili smo lik i djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana u odbrani svih građana i države BiH. To je jedan od istinskih heroja odbrane BiH i naša trajna zadaća je da obilježavamo značajne datume i značajne ličnosti među koje spada naš Talijan - kazao je Bukvarević.
 
Predstavnik Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ i član Organizacionog odbora Šerif Bečić naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva.
 
- Ove godine će nastupiti  52 boksera iz Velsa, Italije, Njemačke, Turske, Slovenije, Albanije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Očekujemo odlične borbe, a reprezentacija BiH će ove godine prvi u svim kategorijama. Pozivam sve ljubitelje boksa da dođu u Dom mladih i  uveličaju ovaj događaj - kazao je Bečić.  
 
Predsjednik Udruženja generala Armije BiH Vahid Karavelić podsjetio je da je general Hajrulahović  završio sve visoke mornaričke vojne škole, da se priključio Patrotskoj ligi BiH u pripremama za odbranu, te da je  tokom agresije  pokazao jednu od najvećih patriotskih obaveza i dužnosti prema domovini.
 
Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položit će  cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije.
 
U subotu, prvog dana takmičenja, na programu su polufinalne borbe od 18 sati, dok će finalni mečevi biti održani u nedjelju od 11 sati.
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE