Nazad

Aktuelno

Svečano otvorena porezna ispostava Kladanj
09 Sep 2019


Porezna uprava Federacije BiH danas je svečano otvorila nove prostorije Porezne ispostave Kladanj, u prostoru bivšeg Zavoda za platni promet.

Sredstva za adaptaciju, u iznosu od 107.914 KM bez PDV-a, u cijelosti je osigurala Porezna uprava Federacije BiH iz svog budžeta za 2019. godinu. Također, budžetskim sredstvima za ovu godinu su obezbijeđena i sredstva za nabavku i isporuku kancelarijskog namještaja za renovirane prostorije.

Zamjenik direktora Porezne uprave FBiH Slobodan Vukoja rekao je da su uposlenici ove ispostave godinama radili u nehumanim uvjetima.

- Menadžment koji je došao 2015. godine obišao je sve ispostave i zaključili smo da ljudi rade u nehumanim uvjetima, a jedna od tih ispostava je bila i Kladanj. Bilo je neophodno pristupiti adaptiranju ovih prostora, - istakao je Vukoja.

Dodao je da novi prostor ispunjava sve standarde moderne porezne uprave, ali i napomenuo da uposlenici moraju udovoljiti svim zahtjevima poreznih obveznika, jer u suprotnom sami moderni uredi nemaju nikavo značenje.

Do kraja godine planirano je otvaranje ispostava u Živinicama i Lukavcu.

Načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović zahvalio je Poreznoj upravi što je adaptirala prostor za kvalitetniju uslugu privrednicima i građanima i stvorila bolje uslove uposlenima.

- Raduje me činjenica da je rukovodstvo Porezne uprave obećalo kadrovski popuniti ovu ispostavu i, što je jako bitno, da nastoje to uraditi lokalnim kadrovima - rekao je Čavkunović.

Odlukom Vlade Federacije BiH nove prostorije Porezne uprave Kladanj preuzete su od bivšeg Zavoda za platni promet i date na korištenje Poreznoj upravi Federacije BiH.
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE