Nazad

Aktuelno

Memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“ 21. i 22. septembra
03 Sep 2019


Sedamnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“ bit će održan 21. i 22. septembra u Sarajevu i sve potrebne pripreme privedene su kraju, saopćio je Organizacioni odbor nakon sastanka kojim je predsjedavao federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.
 
Član ovog odbora i predstavnik Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ Šerif Bečić naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i inostranstva i da će turnir biti održan u Domu mladih Centra Skenderija.
 
Potvrđeno je učešće predstavnika deset zemalja, među kojima su reprezentativci Italije, Njemačke, Austrije, Švedske, Velsa i drugih zemalja. Ove godine učestvuje 50 boksera, a nastupit će i članovi reprezentacije BiH u svim kategorijama, u punom sastavu.
 
Ovaj izuzetni sportski događaj ima za cilj čuvanje lika i djela rahmetli komandanta Mustafe Hajrulahovića Talijana, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE