Nazad

Aktuelno

Ministar Ramić otvorio put za povratnike u srebreničkom selu Karačići
27 Sep 2018


Riječ je o projektu, koji je zajednički realiziran kroz sufinansiranje od strane Općine Srebrenica i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, uz značajno finansijsko učešće i samih mještana.
 
- Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u ovom mandatu je napravilo ogroman iskorak u putnom povezivanju povratničkih naselja. Riječ je o selima, koja su i prije rata bila odsječena jedna od drugih, a onda i od najbližih gradova što je otežavalo život, a posebno ga otežava u uslovima današnje potrebe za brzom komunikacijom. Bolji putevi učestvuju na sve ostale aspekte života, od privređivanja, preko obrazovanja do zdravstva. Kada vam je vremenski blizu radno mjesto, škola, bolnica i druge ustanove onda je život lakši, a to svakako postižemo kroz ova ulaganja - kazao je Ramić.
 
Povratnik Samir Bektić istakao je kako će ovaj put olakšati dolazak do Srebrenice i povezati još nekoliko mjesta koja gravitiraju prema Karačićima.
 
- Jako puno se porodica vratilo ovdje. Tako da smo zahvalni Ministarstvu i našim predstavnicima u Općini koji su kandidovali ovaj projekat, čiju smo realizaciju dočekali. Zahvaljujemo se ministru što nas je i obišao danas i s nama podijelio radost - kazao je Bektić.
 
Ministar Ramić je istaknuo da su realizirani brojni projekti na području Srebrenice u ovom mandatu.
 
- Samo u Srebrenicu smo uložili 6,2 miliona KM. Bilo je i ranije predstavnika na visokim dužnostima iz ovoga kraja, koji su dobili priliku da vode državne institucije najvišeg ranga, ali nisu uspjeli čak obnoviti ni put u svome rodnome selu. Mi smo to učinili u ovome mandatu, i u njihovom selu i drugima, jer ne trebaju povratnici biti taoci njihove destruktivne politike. Naš cilj je da svaki čovjek koji se vratio ima priliku za dostojanstven živote u svome na svome - kazao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE