Nazad

Aktuelno

Otvoren Salon akademske knjige u Mostaru
18 Sep 2018


Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović otvorila je danas ispred bivše Univerzitetske biblioteke u Mostaru prvo izdanje Salona akademske knjige, koji se održava do 22. rujna na prostoru sportskog igrališta Gimnazije Mostar.

Salon okuplja brojne znanstvenike, znanstvene izdavače, predstavnike visokoškolskih institucija, knjižnica, muzeja, instituta, studente i širu javnost. U sklopu petodnevnog Salona bit će upriličeno 35 pratećih sadržaja na pet različitih lokacija u Mostaru.

Ministrica Dilberović istaknula je kako je ovaj salon prvi ovakve vrste u BiH, te da se nada kako će prijeći u tradiciju.Govoreći o ciljevima ove manifestacije, naglasila je da je osnovni cilj animirati građane, studente, akademske radnike i knjižničare kako bi bila popularizirana znanost i znanstveno štivo, kao i uopće kultura čitanja.

-  Drugi je cilj, svakako, da na neki način intenziviramo senzibilitet prema znanstvenom izdavaštvu i izdavaštvu uopće - istaknula je Dilberović.

Dodala je kako će tijekom pet dana Salona akademske knjige, Mostar biti epicentar znanosti u BiH, mjesto održavanja vrijednih znanstvenih događaja i susreta znanstvenika, akademskih radnika, izdavača i studenata na kojima leži budućnost znanosti u BiH.

U okviru bogatog i zanimljivog programa, bit će upriličen i „Akademski vlak“ koji će krenuti iz Zenice, proći preko Sarajeva i Konjica, te prevesti u Mostar studente, akademske radnike, znanstvenike i sve one koji su zainteresirani za ovaj događaj. Također, bit će predstavljeni i nagrađeni naj-čitatelji i naj-korisnici šest javnih sveučilišnih biblioteka u Federaciji BiH.
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE