Nazad

Aktuelno

Ministar Ramić: U ovom mandatu uloženo više od šest miliona KM u Srebrenicu
15 Sep 2018


Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić prisustvovao je otvaranju obnovljenih putnih dionica Brda - Žutica i Bučinovići - Brda, u najvećoj srebreničkoj mjesnoj zajednici Sućeska.
 
Ukupna dužina dionica je 2.350m, a riječ je o projektu koji je realiziran sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba, uz sufinansiranje Općine Srebrenica.
 
-Svake godine u ovom mandatu Federalno ministarstvo je ulagalo više od milion maraka na područje Srebrenice, u ukupnom iznosu od 6.157.000 KM. Od zapošljavanja, preko obnovne stambene i saobraćajne infrastrukture, do podrške studentima i đacima. Od najvećeg je značaja da se svim bošnjačkim povratnicima na području Srebrenice omoguće uslovi za opstanak ove zajednice - kazao je ministar Ramić.
 
Dodao je da su realna očekivanja da u idućem mandatu bude povećan budžetski okvir Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, kako bi na raspolaganju bila još veća sredstva za podršku povratnicima.
 
Ministar je istaknuo i ulogu bošnjačkih predstavnika u lokalnoj vlasti Srebrenice, na čelu s predsjednikom Skupštine opštine Alijom Tabakovićem i zamjenikom općinskog načelnika Nerminom Alivukovićem, koji su, kako je kazao, imali ogroman doprinos u realizaciji projekata.
 
- U ovom smo mandatu nastojali da pojačamo finansijsku podršku insitucija ovom povratničkom kraju i sami Bošnjaci Srebrenice su to prepoznali i unijeta je nova energija u proces povratka u ovom kraju - zaključio je ministar Ramić.
 
Hamdija Husejnović predsjednik MZ Sućeska zahvalio se Federalnom ministarstvu na asfaltiranju puta.
 
- Ovaj put je žila kucavica što se tiče Sućeske. Ovo je najveća mjesna zajednica i ovaj put mnogo znači cijeloj Općini i njenom stanovništvu. Ostali je da se asflatira dva kilometara i nadam se da će ovaj put naredne godine biti završen - kazao je Husejnović, a saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE