Nazad

Aktuelno

Predstavljen program mostarskog Salona akademske knjige
10 Sep 2018


Bogat program Salona akademske knjige Mostar, koji će biti održan od 18. do 22. septembra u Mostaru u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Zajednice izdavača BiH, predstavljen je danas u Sarajevu.
 
Savjetnica federalne ministrice obrazovanja i nauke Sanela Kuko istakla je da je povod organiziranja Salona okupljanje naučne i akademske zajednice, kao i predstavnika šest univerziteta. Dodala je da su .također. uspostavili kontakt i sa kulturnim, obrazovnim i naučnim institucijama u Federaciji BiH i Mostaru te da će, osim Salona, upriličiti i niz predstavljanja knjiga i kulturnih događaja.


 
- Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, pored podrške koju pruža izdavačima i autorima publikacija naučnih djela i akademske knjige, želio je i na ovaj način podržati izdavaštvo - pojasnila je.
 
Dodala je da je Federalno ministarstvo za programe i projekte institucija nauke i kulture u BiH u 2018. godini izdvojilo 1.050.000 KM, a za sufinansiranje projekata javnih visokoškolskih ustanova 1.280.000 KM. 
 
Ovo ministarstvo će 19. septembra organizirati besplatan prevoz vozom iz Zenice do Mostara, sa stajanjima u Sarajevu i Konjicu, i nazad za učesnike i posjetitelje Salona akademske knjige.
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE