Nazad

Aktuelno

Ministar Drljača: Proces inkluzije je složen i ne traje jedan dan
06 Sep 2018


Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača otvorio je danas, u sarajevskom parku „Nijaz Duraković - Hastahana“, tradicionalnu manifestaciju „Sarajevo ljubavi moja“ u okviru koje su štićenici zavoda koji se bave brigom o djeci s posebnim potrebama predstavili svoje aktivnosti.

Cilj ove manifestacije je podizanje svijesti o važnosti inkluzije, a ministar Drljača je poručio da je malo ovakvih aktivnosti, iako su one pokazale dobre rezultate.

- Proces inkluzije je složen. On ne traje jedan dan i ne mogu se praviti pauze. Jednostavno, moramo ih svaki dan uključivati u društvo da se osjete korisnim i da svako od njih shvati da može doprinijeti. Moramo pokazati ljubav prema njima - kazao je Drljača i naglasio da se u okviru ovakvih manifestacija kroz druženje razvija ljubav i afirmišu pozitivne vrijednosti.

- Sva filozofija jeste u druženju, zajedništvu i stvaranju pozitivne energije, a ovo ministarstvo će nastaviti sa sličnim aktivnostima - istakao je Drljača.

U okviru današnje manifestacije upriličene su sportske aktivnosti, a pozivu su se odazvali i sarajevski pjevači koji su se družili sa učesnicima i građanima.

Događaj su organizirali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE