Nazad

Aktuelno

Prirodni resursi i kulturno-historijsko naslijeđe su temelji prosperiteta BiH
04 Sep 2018


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u sjedištu Ministarstva razgovarala s Dževadom Kovačem, predsjednikom Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, koji ju je informirao o novim projektima i mogućnostima za razvoj agroturizma. 

Kovač je posebno istakao projekt turističkog naselja u Vrapčićima kod Mostara, gdje će turistima, pored boravka u prirodi, uz konzumiranje domaćih eko proizvoda i autohtone kuhinje, biti omogućeno da uživaju u adrenalinskim sportovima i upoznaju se s kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine.

Kovač je angažiran i kao mentor u eko-selu Nature Land na Višićkoj visoravni, gdje se također planira proširenje projekta uz izgradnju zabavnih i adrenalinskih parkova.

- Podržavam ovakve projekte i ideje jer naša zemlja ima znatne prirodne potencijale koji nisu iskorišteni. Raduje me da naši sugrađani, poput Dževada Kovača i njegovih kolega, iniciraju ovakve sadržaje koji su višestruko korisni za razvoj turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine.

Eko-sela ovoga tipa unaprijedit će ukupnu turističku ponudu, omogućiti razvoj lokalnih zajednica kroz zapošljavanje i samozapošljavanje, razvijati poljoprivredu i svijest o neophodnosti zaštite životne sredine.  

Upravo su prirodni resursi i kulturno-historijsko naslijeđe, njihova zaštita i očuvanje temelji prosperiteta Bosne i Hercegovine - kazala je ministrica Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma. 
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE