Nazad

Aktuelno

Nastavak realizacije projekta „Podjela automobila za RVI 100% I grupe „ u Goraždu
26 Sep 2008Zajko Džananović, Ibrahim Bogdanić, Elvedin Čakal, Ibro Hadžić i Omer Kljuca stopostotni su RVI prve grupe s područja BPK Goražde koji su danas postali vlasnici automobila "škoda oktavia" u okviru projekta koji realizuje Vlada Federacije BiH.


Ratnim vojnim invalidima ključeve su uručili potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zahid Crnkić.

Riječ je o četverogodišnjem projektu kojim će biti obuhvaćena 602 korisnika, a za što će Federalna vlada osigurati 12 miliona maraka kako bi svi stopostotni RVI prve grupe dobili automobile. U budžetu za ovu godinu osigurana su tri miliona maraka za prvih 150 automobila, a za njihovu kupovinu na tenderu je odabrana firma ASA auto.

"Sretan  sam što smo uspjeli udovoljiti potrebama 100 % RVI i nakon Goražda, u ponedjeljak ćemo podjelu ovih automobila obaviti u Tuzli. Odmah ćemo krenuti i s tenderom za novih 150 automobila koje ćemo dodijeliti u idućoj godini", kazao je Crnkić.

Riječi zahvalnosti Vladi Federacije što na ovaj ali, kako je istaknuto, i druge načine brine o potrebama RVI  i boračke populacije u cjelini, uputili su načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović, premijer BPK-a Salem Halilović i predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Nihad Delahmet. 

 

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE