Nazad

Aktuelno

Uručivanje ključeva RVI 100% I grupe u Tuzli
29 Sep 2008
 

Danas su u Tuzli, u prisustvu federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkog rata Zahida Crnkića i potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe potpisani ugovori sa 21 stopostotnim ratnim vojnim invalidom prve kategorije sa područja Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta BiH o dodjeli putničkih automobila za koje je novac osigurala Vlada Federacije BiH. 

Ključeve za 'škode oktavia karavan', posebno prilagođene potrebama invalida, uručili su potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i resorni ministar Zahid Crnkić.

Dodjeljivanje automobila, predviđeno je planom, vršit će se naredne četiri godine, s tim da će se svake budžetske godine ratnim vojnim invalidima sa stopostotnim invaliditetom dodijeliti po 150 automobila. Ukupna vrijednost projekta iznosi 12 miliona KM. 

Tokom boravka u Tuzli, potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i resorni ministar Crnkić su se sastali s kantonalnim premijerom Enesom Mujićem i predsjedavajućim Skupštine kantona Amirom Fazlićem. Razgovarano je o aktuelnoj političkoj, osobito ekonomskoj, situaciji ne samo u Federaciji BiH nego i u cijeloj BiH, kao i Tuzlanskom kantonu. Ovom prilikom sagovornici su se složili da je neophodno prioritetno ući u razgovore i ozbiljnije idejne projekte za početak realizacije brzog puta Sarajevo-Tuzla.

 

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE