Nazad

Aktuelno

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić posjetila Kanton 10
26 Sep 2008

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić sa saradnicima danas je posjetila Kanton 10. Cilj posjete je sagledavanje rezultata projekata za koje je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke izdvojilo sredstva, te najava buduće saradnje u ostvarivanju uslova za kvalitetan odgoj i obrazovanje u navedenom kantonu.

Za Kanton 10 u 2007. i 2008. godini Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke rasporedilo je više od 1,222.000 KM - za izgradnju i rekonstrukciju odgojno-obrazovnih ustanova na svim nivoima, opremanje predškolskih i školskih ustanova, pomoć u nabavci školske lektire i talentirane učenike 998.500,00 KM, a za besplatne udžbenike osnovcima 224,000,00 KM. Sredstvima su obuhvaćene sve općine u Kantonu 10. Iz sredstava OPEC Fonda Federalno minisrtarstvo obrazovanja i nauke je za rekonstrukcije, opremu i učila odgojno obrazovnih ustanova na području Kantona 10 uložilo 459,021,91 USD.

U toku posjete upriličen je susret sa premijerom Kantona 10 Nediljkom Rimcem, resornom kantonalnom ministricom Gordanom Cikojević, načelnicima općina Tomislavgrad, Livno i Kupres, te obilazak odgojno-obrazovnih ustanova u ovim općinama za koje je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke izdvojilo sredstva ( OŠ “Ivan Mažuranić” u Tomislavgradu, područnu školu “Stjepan Radić“ u Stipanićima, OŠ “Ivan Goran Kovačić”,OŠ “Fra Lovro Karaula”i predškolsku ustanovu “Sučev sjaj” u Livnu, te OŠ “Fra Miroslava Džaje” i Srednju školu “Kupres”u Kupresu).

 

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE