Nazad

Aktuelno

Premijer Branković i ministar Hećo u posjeti rudnicima uglja „Kreka“ u Tuzli
25 Sep 2008


 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine dr. Nedžad Branković i ministar energije, rudarstva i industrije mr. Vahid Hećo boravili su danas u radnoj posjeti Rudnicima uglja „Kreka“ Tuzla.

Tokom susreta s predstavnicima Sindikata i menadžmenta Rudnika aktuelizirano je pitanje prestrukturiranja rudnika, analizirano aktuelno stanje i dobri rezultati koje rudari ovih rudnika bilježe posljednjih godina.

Premijer Branković i ministar Hećo u pratnji premijera Tuzlanskog kantona Enesa Mujića posjetili su rudnike uglja  „Mramor“ i „Dubrave“ kod Tuzle, gdje su pušteni u rad remontovani bager SRS - 220 i kompleksno mehanizovano široko čelo u reviru „Mramor“ jame „Glavni sloj“ Rudnika „Mramor“ Tuzla.

Riječ je o značajnom uspjehu Rudnika „Kreka“ u čijem sastavu je i Rudnik „Dubrave“. Naime, generalni remont bagera SRS-220, koji je trajao oko godinu dana, urađen je vlastitim snagama i sredstvima.Radi se o investiciji od oko 1,5 miliona KM. Remontovani bager će značajno doprinijeti procesu proizvodnje, te pogonskoj pouzdanosti u rudniku „Dubrave“.

Procjene su da je zahvaljujući ovom remontu radni vijek bagera produžen za 10 do 15 godina.

Sve ove aktivnosti dio su realizacije projekta prestrukturiranja rudnika u Federaciji BiH da bi se osigurao kvalitetat za elektroenergetski sektor, osavremenila proizvodnja i pomoglo rudnicima da se izvuku iz krize i postanu ozbiljan partner u ekonomskom razvoju Federacije i BiH.

 

 

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE