Nazad

Aktuelno

Demanti ministra Obhođaša
05 Sep 2008

Povodom teksta iz 616. broja “Slobodne Bosne”, od 04.09.2008. godine, federalni ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš uputio je demanti “Slobodnoj Bosni” u kojem se kaže:

 
“Poštovani,
 

Molim vas da, u skladu sa važećim zakonskim propisima, u narednom broju vašeg lista, objavite ovaj moj demanti, na stranici na kojoj je i iznesena kleveta o meni.

Odbacujem sve špekulacije i klevete iznesene o meni u vašem listu broj: 616 od 04.09.2008. godine, u tekstu pod nazivom ,,Batine zbog Platine". Iako ovo nije prvi put da objavljujete neistine o meni i mom radu, ovaj put ste zaista pretjerali. Ako je i od Slobodne Bosne, previše je.

Ja i premijer Branković, kojeg uvažavam i kao stranačkog kolegu i kao čovjeka koji strpljivo i marljivo obnaša veoma odgovornu funkciju, imamo dovoljno iskustva, pameti i mudrosti da sve eventualne različitosti u mišljenju rješavamo na civiliziran i korektan način, u okviru institucija sistema i organa političke partije koja nam je povjerila odgovornu dužnost u izvršnoj vlasti. Primitivne metode fizičkog obračuna, koje nam se u navedenom tekstu podmeću, prepuštamo onima koji su Vama podmetnuli ovu gnusnu laž ali i brojne druge neistine o meni.

Moram vas podsjetiti da federalni premijer ima posebnu zaštitu policije MUP-a Federacije Bosne i Hercegovine tako da mu, u slučaju pokušaja fizičkog napada, ne bi trebao “živi štit nekolicine ministara".

Navodne prijetnje o smjeni federalnog premijera i mom imenovanju na njegovo mjesto nisu mi poznate, jer nikada niko nije sa mnom razgovarao o tome niti mi ponudio mjesto premijera Federacije BiH. Takođe, nikada nisam prisustvovao nekom sastanku na kojem se razgovaralo o smjeni aktuelnog premijera Federacije BiH.

Iskreno,ne razumijem motive onih koji kreiraju ovakve neistine o meni, ali vam moram reći da ste u ovom slučaju, a posebno u slučaju krađe platine u HI ,,AZOT" u Goraždu u potpunosti na pogrešnoj adresi. Kao i građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ja očekujem efikasniji angažman nadležnih organa u otkrivanju i kažnjavanju počinioca ovog krivičnog djela.

Na kraju, zarad ugleda vašeg lista, preporučujem vam da dezinfomacije koje vam se zlonamjerno podmeću ipak provjerite prije objavljivanja”, kaže se u demantiju ministra Obhođaša.

 

 

 
Petak,
30. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE