Nazad

Aktuelno

Premijer Branković posjetio tvornicu "METALIA"
03 Sep 2008

 

Premijer FBiH dr.Nedžad Branković i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Mušić danas su posjetili tvornicu za proizvodnju PVC i aluminijskih otvora, te proizvodnju sobnih vrata "Metalia" u Salakovcu kod Mostara.

Tom prigodom premijer Branković se susreo s direktorom „Metalie“ Nerminom Čolićem s kojim je obišao proizvodni pogon i razgovarao o proizvodnji, planovima za budućnost, te problemima s kojima se spomenuta tvornica susreće u realizaciji izvoznih poslova.

U toku razgovora, premijer Branković je kazao kako su za Vladu FBiH značajne sve kompanije koje su pokazale svoje sposobnosti na zahtjevnim izvoznim tržištima, te kako je namjera Vlade FBiH što kvalitetnije popraviti ambijent za izvoz orijentiranim firmama.

Po njegovim riječima, Vlada FBiH je dosta uradila kada je riječ o popravljanju ambijenta za izvoz kroz izmjenu Zakona o porezu na dobit.

Premijer Branković je istaknuo kako se trenutno kreira ukupna kreditna politika Razvojne banke i politika određenih financijskih servisa kada je riječ o osiguranju i jamstvu kako bi se popravile mogućnosti i šanse izvoznicima kroz pripremu kvalitetnijih kredita za razvojne programe i kvalitetnijih kredita za pripremu proizvodnje za izvoz.

Direktor „Metalie“ Nermin Čolić je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska premijera Brankovića kojem je, kako je kazao, kroz razgovor iznio planove u proizvodnji „Metalie“ te probleme s kojima se susreće u radu.

Čolić je kazao da Metalia svoje proizvode izvozi na područje Europe i to u Norvešku, Italiju, Austriju, Grčku i Irsku te da trenutačno upošljava 70 djelatnika.

 
Četvrtak,
22. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE