Nazad

Aktuelno

Bukvarević: Velika je čast bila biti pripadnik 2. korpusa ARBiH
29 Sep 2017
 
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukavrević prisustvovao je u Tuzli centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dana formiranja 2.korpusa Armije Republike BiH.
 
Tim povodom položeno je cvijeće i, uz smotru ratnih zastava 2. korpusa ARBiH, odata počast šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-'95., poginulim dobitnicima najvećih ratnih priznanja odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-'95., kao i poginulim borcima NOR-a 1941-'45 i stradalim građanima na Kapiji - Aleji mladosti u Tuzli.
 
Cvijeće su položili predstavnici federalne kantonalne izvršne i zakonodavne vlasti, predstavnici Oružanih snaga BiH, te boračka udruženja.
 


- Drugi korpus je korpus s najvećim brojem brigada, s najvećom odbranjenom i oslobođenom teritorijom. Velika je čast bila biti pripadnik 2. korpusa Armije RBiH koji je dao ogroman doprinos u odbrani BiH - izjavio je ministar Bukavrević.
 
Kod zgrade MUP-a Tuzlanskog kantona je položeno cvijeće i odata je počast i pripadnicima MUP-a poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.
 
Održana je i akademija u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a u galeriji BKC- a priređena izložba fotografija o ratnom putu 2. korpusa ARBiH, saopćeno je iz Federalnog mistarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE