Nazad

Aktuelno

Ministar Ramić posjetio povratnike u Doboju
27 Sep 2017


Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio povratnike u Doboju, gdje je obišao radove na objektu Islamskog centra, čiju je izgradnju Ministarstvo podržalo u iznosu od 60.000 KM.
 
Posjeti su prisustvovali predsjednik Medžlisa IZ Doboj Bajro ef. Džafić, koji je Ramiću uručio zahvalnicu uime  Medžlisa, te predstavnici Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ BiH.
 
- Ministarstvo podržava gradnju i obnovu vjerskih objekata, što je od posebnog značaja na području Republike Srpske, odakle su ljudi protjerivani, a njihovi vjerski objekti i simboli rušeni i spaljivani s porukom da se ne vraćaju. Njihova obnova vijesnik je nove slobode i jasna poruka da svaki pedalj ove zemlje, a posebno onaj gdje su nam kuće, svi mi možemo i moramo osjećati svojom domovinom - kazao je ministar.
 
Ramić je posjetio i dobojsko povratničko naselje Čivčije, gdje je obišao peteročlanu porodicu Hadžikadunić, te radove na izgradnji kuće za tu porodicu, u čijem finansiranju učestvuje Federalno ministarstvo.
 
- Smisao i suština ovog posla jeste osiguravanje krova nad glavom ljudima koji su pokazali spremnost da se vrate. To je namanje što država može uraditi za njih, dok povratnici svojom snažnom voljom i odlukom da se vrate daju mnogo veći doprinos čuvanju države. Porodica Hadžikadunić spada među heroje povratka i mira i predstavljat će nam veliku čast kada nas ugoste u svom novom domu, a u ime Ministarstva mogu reći da ćemo se pobrinuti da pokrijemo preostale potrebne troškove građevinskog materijala - kazao je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.  
 
 
Srijeda,
21. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE