Nazad

Aktuelno

Bukvarević: Talijan je simbol bosanskog otpora
22 Sep 2017


- Mustafa Hajrulahović Talijan je simbol bosanskog otpora i prkosa. Turnir predstavlja čuvanje sjećanja na djelo generala Hajrulahovića, a samim tim i tradiciju kulturne i sportske baštine BiH - rekao je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i predsjednik Organizacionog odbora 15. međunarodnog bokserskog turnira “Mustafa Hajrulahović Talijan“ Salko Bukvarević.

Bukvarević je danas, u svojstvu predsjednika, vodio sastanak Organizacionog odbora turnira, a na konferenciji na medije istaknuto je da je turnir međunarodnog karaktera i uvršten u međunarodni kalendar EUBC, te da će učestvovati 55 boksera iz 12 zemalja svijeta.

- Osim njegovanja kulture sjećanja na najbolje sinove Bosne i Hercegovine, želimo poručiti da smo dio Evrope i da zajedno želimo graditi prijateljstvo i mir. Još jednom potvrđujemo da smo protiv svih oblika kršenja ljudskih prava i sloboda, a posebno da smo uvijek bili i bit ćemo protiv terorizma i fašizma. Želimo da turnir doprinese zbližavanju građana Bosne i Hercegovine i regije - istakao je Bukvarević. 

Predsjednik Bokserskog kluba „Zlatni ljiljani“ Hajrudin Pašić naglasio je da je Evropska amaterska bokserska asocijacija (EUBC) uvrstila turnir u godišnji kalendar takmičenja.

U Domu Oružanih snaga BiH postavljena je i izložba fotografija koja pokazuje doprinos i ulogu Mustafe Hajrulahovića Talijana u očuvanju i razvoju bokserskog sporta u Sarajevu.

Turnir će biti otvoren u subotu, 23. septembra, u 18 sati, nakon čega će uslijediti polufinalne borbe. Finalne borbe su na rasporedu u nedjelju, 24. septembra, od 11 do 13 sati. 
 
Četvrtak,
29. listopad 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE